Terug

UCI schorst Michael Boogerd alsnog voor 2 jaar

Michael Boogerd is door de UCI geïnformeerd dat hij alsnog voor 2 jaar is geschorst als gevolg van het overtreden van de Anti-Doping Regels tijdens zijn actieve carrière als beroepswielrenner.

De schorsing betekent dat Michael Boogerd 2 jaar niet actief mag zijn in de wielersport of andere takken van sport. Daarnaast worden de uitslagen van Boogerd uit alle competitie-resultaten van 2005 tot en met 2007 geschrapt.

Boogerd heeft besloten niet in beroep te gaan tegen deze schorsing: ‘Omdat ik net als tijdens mijn vrijwillige openlijke bekentenis op 6 maart 2013 de verantwoordelijkheid draag en de consequenties aanvaardt voor beslissingen die ik zelf in het verleden heb genomen.’, aldus Michael Boogerd.

Boogerd legt zich bovendien neer bij de duur van de schorsing van 2 jaar en komt daarom niet in aanmerking voor strafvermindering: ‘Omdat ik altijd alleen bereid was en ben om mijn eigen verhaal te vertellen en niet over andere renners of begeleiders verklaringen afleg.

Bijna drie jaar na zijn eigen bekentenis stelt het Boogerd teleur dat er zoveel tijd overheen is gegaan en hij in onzekerheid heeft moeten zitten alvorens hij deze schorsing opgelegd heeft gekregen. Met veel plezier is hij twee jaar geleden samen met andere voormalige wielrenners het wielerproject gestart om jonge Nederlandse renners een kans te geven beroepsrenner te worden. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de wielerploeg Roompot – Oranje Peloton, waar Boogerd het afgelopen jaar ploegleider was. Door de opgelegde schorsing heeft Boogerd helaas zijn activiteiten voor Roompot – Oranje Peloton moeten beëindigen.