Nieuws

Daikin lanceert Olympische campagne

Daikin, hoofdsponsor van de KNSB, lanceert na de prestatie van ambassadrice Antoinette de Jong op de 1.500m (brons) haar Olympische campagne met een bijzondere video-commercial en winactie. Schaatsfans maken via Daikin kans om begin maart als eerste de Olympische sporters live in actie te zien bij de ISU WK Allround & Sprint in Hamar (3 – 6 maart 2022, Noorwegen). In de video is er opnieuw een glansrol voor schaatsiconen Erben Wennemars en Rintje Ritsma. 

Van 3 tot en met 6 maart vindt de ISU WK Allround & Sprint in Noorwegen plaats: het eerste toernooi waar schaatsfans weer welkom zijn om de Olympische sporters en internationale schaatstop live in actie te zien. Ook Daikin ambassadrice Antoinette de Jong verschijnt aan de start van dit WK. Na maandenlang wedstrijden in Thialf en nu ook de Olympische Winterspelen zonder publiek, biedt Daikin schaatsfans de mogelijkheid om als VIP dit wereldkampioenschap bij te wonen.

Videocommercial met Ritsma, Wennemars en bronzen medaillewinnares Antoinette de Jong

De video vormt de aftrap van de Olympische campagne. Met daarin ook Daikin ambassadrice De Jong die als een rode draad door de video heenloopt.

In de video legt Rintje, als stoere Viking, de barre tocht naar Hamar te voet af, door de wildernis van Noorse bossen en bergen. Met een rugzak op en een kompas in zijn hand, zoekt hij zijn weg. Ondertussen volgt hij op een klein radiootje de prestaties van de Nederlandse schaatsatleten in Beijing. Na een lange weg afgelegd te hebben, komt hij in het donker een houten bord tegen met de tekst ‘Hamar 1.5 km’, waarnaar hij vies en moe aankomt bij een berghut… En daar zit Erben. Schoon, fris en comfortabel aan de keukentafel de sportbijlage van de krant te lezen en zich totaal niet realiserend welke beproevingen Rintje heeft moeten doorstaan om in Hamar te kunnen komen.

De video wordt afgesloten met virtuele felicitaties van Erben en Rintje aan bronzen medaillewinnares op de 1.500 meter in Beijing Antoinette de Jong. De heren zitten er al klaar voor om haar ook tijdens het WK aan te moedigen. “Na de ‘bubbelbad’ en ‘we gaan weer schaatsen’ video’s van vorig seizoen, zijn we wederom enorm trots dat wij nu voor de derde keer een videocampagne samen met het duo Rintje en Erben lanceren. We zien dat de fans het ontzettend leuk vinden. En de afsluiting met Antoinette past natuurlijk perfect bij de bijzondere prestaties die zij nu in Beijing neerzet, aldus Lies Kalpoe (Marketing Manager Daikin Nederland).’’

De Olympische campagne van Daikin, is gecreëerd en geproduceerd door sportmarketingbureau House of Sports in samenwerking met Ten Content Agency.

Ook kans maken op de VIP-tickets naar Hamar? Ga dan naar www.daikin.nl/hamar.

Over Daikin Nederland

Daikin Nederland, sinds 2018 hoofdsponsor van de KNSB, is onderdeel van Daikin Europe N.V., een belangrijke Europese fabrikant en leverancier van airconditioners, warmtepompen en koel-/vriessystemen met ongeveer 8.000 werknemers over heel Europa en 10 grote productiefaciliteiten in België, Tsjechië, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Turkije en het Verenigd Koninkrijk.

Met meer dan 95 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van klimaatsystemen, is Daikin wereldwijd toonaangevend op het gebied van warmtepompen en zet zij zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter binnen- én buitenklimaat. Naast airconditioningsystemen, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, en koel-/vriessystemen, koudwatermachines/warmtepompen en luchtbehandeling. Hiermee leveren we passende, slimme en duurzame klimaat(totaal)oplossingen voor de commerciële, industriële en residentiële markt.