Nieuws

‘The Sportlights on’ collega Ruby!

Leer onze collega’s kennen in slechts 15 vragen! In de vorige editie van ’the Sportlights on’ gaf Frank de beurt aan commercieel medewerker SportsSpeakers Ruby van Kooten!

 

1. Ruby! Hoe is jouw carrière bij House of Sports ooit begonnen?
Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest binnen de HR wereld (uitzend- en detacheringbureau) heb ik in 2019 de overstap gemaakt naar House of Sports. In eerste instantie gesolliciteerd op de functie eventmanager en na diverse gespreken bleek een functie als commercieel medewerker binnen SportsSpeakers mij beter te passen.

2. Wat vind je het allerleukste aan je werk bij SportsSpeakers?
Mijn collega’s, de nauwe band met de sporters en het maken van de juiste match tussen sporter en klant.

3. Pick one: een date in de Pijp of een vrijdagavond ZuidasRun met je collega’s?
De ZuidasRun is maar 1x per jaar. Sorry gezellige collega’s, maar ik ga toch echt voor die date in de Pijp.

4. Welke boeking heeft jou (een hoop) slapeloze nachten opgeleverd?
Mijn allereerste boeking, Robert Doornbos! Ik heb alles 100x gecheckt, doorgelopen, nagelezen. Blijft spannend zo’n eerste keer.

5. Daarentegen, welke spreker bel jij het meeste en waarom?
Op dit moment veruit Nicolien Sauerbreij en Gregory Sedoc. Zij zijn beide aanvoerder voor a.s.r. Vitality en hebben mooie opdrachten op de agenda staan. De opdrachten variëren van webinars voor nieuwe relaties en sessies via Clubhouse. Hip hè!

6. Je hebt een personal trainer! Kunnen we binnenkort bodybuildster Ruby verwachten of wat is jouw doel?
Pas maar op! Bodybuildster Ruby is in progress. Mijn belangrijkste doel is dat ik in beweging blijf en 3 of 4 keer per week blijf trainen. Naast mijn trainer (die ik al een maand heb afgezegd, sstt) heb ik ook met vriendinnen een (online) fitgirl competition waarbij we voor de buis trainen met Pamela Reif, wie kent haar niet. Maar vergeet ook zeker niet het gemiddelde aantal stappen van 8.000 per week. Als ik dit wekelijks kan aftikken, heb ik mijn doel behaald en zit ik kiplekker en strak in mijn vel 😉

7. Als je 1 dag met iemand ter wereld zou mogen ruilen. Met wie zou je ruilen en waarom?
Lastig! Ik zou willen ruilen met mijn huisgenoot. Ik ben heel benieuwd hoe het zou zijn om vanuit een andere persoonlijkheid naar mezelf te kijken.

8. Hoe ziet jouw thuiswerkdag eruit? Heb je speciale Corona hobby’s ontwikkeld?
Mijn thuiswerkdag start om 07:00 uur met een lesje Pamela Reif voor de tv. Snel onder de douche, aankleden, jas aan en een klein stukje wandelen. Erik Scherder heeft mij geleerd om elke ochtend een ‘Ommetje’ te doen, 20 minuten wandelen. Doen jullie dat al?! 08:30 uur sharp met ontbijt en een cappuccino achter mijn laptop. Bellen, mailen en boekingen binnenhalen. 12:30 uur is het tijd voor lunch welke bestaat uit een lekkere salade, gebakken eitje of de favoriete glutenvrije crackers. Vervolgens doe ik weer een klein ‘Ommetje’ en bel ik met collega’s om van gedachte te wisselen over diverse projecten. ’s Middags staat de muziek op een zacht geluidsniveau en gaan de werkzaamheden door!

Oh ik heb vele nieuwe Corona hobby’s geprobeerd; gitaarspelen, tekenen, bakken, puzzelen, fietsen, wandelen etc. Wandelen en bakken zijn toch wel de twee die hier met kop en staart bovenuit steken. Wel glutenvrij natuurlijk!

9. Pick one: event- en projectmanager of booker voor SportsSpeakers?
You got me! Mijn voorkeur gaat toch uit naar de richting van projectmanager, waarbij ik de boekingen zeker niet los wil laten. Dat blijft een kick natuurlijk! Ik zie hierin kansen om een mooie combinatie te creëren: event- en projectmanager om de inzet van onze sportprominenten maximaal in te zetten! 🙂

10. Welke poster hing er vroeger boven je bed?
Leonardo DiCaprio, cliché!

11. Ben je wel eens nerveus voor een afspraak met een bekende sporter, coach of persoonlijkheid?
Eigenlijk niet. Ik ben wel heel onhandig. Ik zou dus eerder nerveus zijn dat ik iets onhandigs doe of zeg, dan echt voor een bekende persoonlijkheid.

12. Waar mogen we je altijd voor wakker maken?
Een mooie vakantie of een leuk uitje. Daar ben ik altijd wel voor te porren.

13. Moeten we meer glutenvrije borrelhappen en drankjes in huis halen voor de Vrimibo?
Ik ben snel tevreden en wijn in overvloed op kantoor. De meeste kennen mij als het meisje van de kaasplanken en wijn. Als ik dan toch een verzoek mag doen aan onze topper Paul is het toch wel een lekker stukje geitenkaas. Make my day!

14. Collega Frank vroeg zich in de vorige editie af: Ruby, hoe is de organisatie van je eerste event (de digitale sportaftrap) bevallen?
In het kader van blijven leren en ontwikkelen was dit een onwijs mooie uitdaging. Waarbij ik van idee tot executie het project mocht oppakken. Het was heel hard zwemmen, maar ik heb de overkant gehaald. Onwijs tof om op alle fronten nieuwe kennis op te doen en met alle input van collega’s het event tot een groot succes te brengen, want dat was het! We hebben ruim 1.500 deelnemers mogen inspireren en een mooie showcase laten zien van hoe evenementen wél kunnen in deze tijd. Op naar meer! Oh en tip: luister in deze podcast naar de digitale sportaftrap van het jaar!

15. Wie moet er volgens jou in de Sportlights staan de volgende keer? Welke vraag zou je heel graag willen stellen aan deze collega?
Ik ben wel benieuwd op welke campagne Famke het meeste trots is en met welke influencer zij graag samen een campagne zou willen starten.