Rai Amsterdam omgebouwd tot fitness walhalla

HYROX, de grootste fitness competitie van Nederland, is dit weekend na een eerste editie in 2021 terug in de RAI. Ruim 13 uur lang (8 uur tot na 21.00 uur) starten op het event duizenden sporters. Op weg naar een persoonlijk record of, voor de echte pro’s, op jacht naar de felbegeerde tickets voor het EK (Maastricht 2023) of WK (Manchester 2023) van HYROX.

Wie de RAI vandaag binnenstapt herkent het niet als beurslocatie. De hele dag is er een in- en uitloop van sporters en supporters, uit de boxen klinkt opzwepende muziek en motiverende quotes van de presentator, iedereen draagt sportkleding en de vloer heeft plaatsgemaakt voor grote zones krachtoefeningen met daar omheen een hardloopparcours.

‘We zijn verheugd dat ons 3e HYROX event in Nederland een uitverkochte editie is geworden. We merken dat HYROX steeds meer bekendheid krijgt bij de individuele sporter en dat ook veel sportscholen enthousiast zijn om HYROX toe te voegen aan het fitnessaanbod. Het event biedt fitnessers van ieder niveau een doel: toewerken naar een officiële competitie. Waarbij we hopen bij te kunnen dragen aan de ambitie om steeds meer Nederlanders in beweging te krijgen op weg naar een vitalere samenleving. Dat we in het tweede jaar hier met 3000 sporters uit binnen- en buitenland, meer dan duizend supporters, ruim honderd vrijwilligers, tientallen sportscholen en partners als Puma en Univé aan de start staan maakt ons bijzonder trots’, aldus Koen Hermens van House of Sports.

De dag startte direct goed met een wereldrecord in de eerste startgroep (heren dubbel). Het oude wereldrecord uit 2021 werd verbroken door een duo uit Duitsland in een tijd van 48.52 minuten. Zij zijn het eerste duo die HYROX onder de 50 minuten weet af te leggen. En dat is een bijzondere prestatie als je nagaat dat iedere race bestaat uit 8km hardlopen (8 rondes van 1 kilometer) en 8 functionele krachtoefeningen. Voor de ene sporter is de snelste tijd of een persoonlijk record het belangrijkste, voor de ander is meedoen alles.

Over HYROX

HYROX is een wereldwijde fitnessrace voor iedereen. Deelnemers van over de hele wereld strijden in exact hetzelfde format. De race begint met een run van 1km, gevolgd door 1 functionele beweging, die 8 keer wordt herhaald, die plaatsvindt in grote overdekte locaties, waardoor een unieke stadionachtige sfeer ontstaat voor alle deelnemers. Het volgende HYROX evenement in Nederland wordt georganiseerd op zaterdag 21 januari 2023 in de MECC Maastricht. Sporters kunnen zich kwalificeren voor dit Europese Kampioenschap of zich inschrijven voor de open divisies via www.hyrox.nl. Sportmarketingbureau House of Sports is de exclusieve licentienemer van HYROX international (Upsolut sports) in Nederland en België. De komende jaren verwacht zij door te groeien naar nog meer events in Nederland en België, met jaarlijks ruim 20.000 sporters aan de start.