Nieuws

Holland America Line benoemd tot Official Event Partner in het langebaanschaatsen van de International Skating Union

Holland America Line is per heden Official Event Partner geworden van de International Skating Union (ISU) World Cups and Championships in het langebaanschaatsen. Voortbouwend op de Nederlandse successen in deze sport, waaronder 12 schaatsmedailles op de Olympische Spelen van 2022 in Peking, is Holland America Line in aanloop naar de Olympische Spelen van 2026 zichtbaar tijdens zowel nationale als internationale wedstrijden.

Als start van de samenwerking zal Holland America Line zichtbaar zijn tijdens de komende ISU World Cup of Speed Skating die plaatsvinden in Japan, China, Noorwegen, Polen, de VS en Canada. Schaatsfans kunnen Holland America Line ook zien tijdens de Europese en Wereldkampioenschappen schaatsen.

“Schaatsen is een van de meest bekeken wintersporten in Nederland en daarbuiten, met alleen al meer dan 4 miljoen Nederlandse fans. We zijn er trots op dat we event partner zijn van de ISU en schaatsers uit alle landen kunnen aanmoedigen,” zegt Nico Bleichrodt, vicepresident of International Sales van Holland America Line. “Schaatsliefhebbers zijn gepassioneerd over de sport net zoals onze gasten gepassioneerd zijn over cruisen. We brengen deze twee gemeenschappen samen en zijn blij om met dit partnership de ISU te kunnen ondersteunen.”

De ISU schaatssponsoring stelt de cruisemaatschappij in staat om een grote fanbase te bereiken tijdens verschillende schaatsevenementen, vooral in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Noorwegen en Azië waar veel van Holland America Line’s gasten verblijven. De meerjarige overeenkomst zorgt ervoor dat Holland America Line met branding aanwezig is op televisie en langs de ijsbaan, maar ook op social media, met digitale campagnes, in evenementenmateriaal en bij activiteiten op locatie.

Koen Hermens, managing partner bij House of Sports: “De International Skating Union en House of Sports verwelkomen Holland America Line als officiële ISU Event Partner. Schaatsen is een Olympische wintersport met een sterk track record op het gebied van advertentiewaarde. Schaatsen is zeer effectief als het gaat om exposure en naamsbekendheid. Krachtige prestaties op het ijs, wereldwijde tv-coverage en digitale betrokkenheid via het groeiende ecosysteem van sociale media, het heeft alle ingrediënten in zich om waardevolle zichtbaarheid te genereren in exclusieve merk partnerschappen.”

Naast het ISU Event Partnership in het langebaanschaatsen is Holland America Line ook event partner geworden van de KNSB langebaanschaats evenementen: het World Cup Kwalificatie Toernooi, het Daikin NK Afstanden en het Daikin NK Allround & Sprint.

Over de Internationale Schaatsbond

De International Skating Union, opgericht in 1892, is de exclusieve internationale sportfederatie die erkend is door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en die kunstschaatsen en ijsschaatsen over de hele wereld onder de aandacht brengt. De doelstellingen van de ISU zijn het reguleren, besturen en promoten van deze sporten op basis van vriendschappelijkheid en wederzijds begrip tussen sporters.

Over House of Sports BV

Het bedrijf is opgericht in februari 2002. Het is een full-service sportmarketingbureau gevestigd in Nederland. Met een team van meer dan 70 professionals in sportmarketing voelt House of Sports BV zich gezegend om dagelijks te werken in de inspirerende omgeving van sport en werkt het voor merken, atleten, federaties, clubs, competities, evenementen en andere sport partijen.

 Neem voor meer informatie over Holland America Line contact op met een reisadviseur, bel 0800-7245425 of bezoek hollandamerica.com.