Samen voor ALS

Op 9 september 2018 zou de 7e editie van de Amsterdam City Swim plaatsvinden, maar helaas werd deze afgelast. Het water voldeed niet aan de zwemwaternorm, waardoor de gezondheid van deelnemers in gevaar kon komen.

De missie van de Amsterdam City Swim is en blijft om zoveel mogelijk donatiegeld op te halen in de strijd tegen ALS. De eindstand van de donatieteller is geëindigd op maar liefst €1.516.257,95! Een waanzinnig mooi bedrag. De voorlopige cheque werd op 9 september alsnog overhandigd aan de Stichting ALS en aan de ALS Patiëntenvereniging op de finishplek van de Amsterdam City Swim; de Keizersgracht. Gehuld in de Amsterdam City Swim badjassen genoten de deelnemers die ondanks de afgelasting toch aanwezig waren bij dit moment van een enthousiast optreden van René Froger. Hij zou ook mee zwemmen tijdens de 7e editie van de Amsterdam City Swim. 

Extra bijzonder was dat de aanwezige ALS patiënten samen met hun families een prominente plek op het finishponton kregen bij dit moment. Vincent Cornelissen, vicevoorzitter van de APC (ALS Patients Connected), bedankte de ACS en alle aanwezigen en riep op om gezamenlijk in 2019 weer het water in te springen, in een indrukwekkende speech namens alle patiënten. 
De Keizersgracht werd even stil. 

Na bericht van de verzekeraar hebben deelnemers en fans hebben de optie gekregen om hun betaalde inschrijfgeld terug te krijgen. Men kon er ook voor kiezen het inschrijfgeld aan Stichting ALS Nederland te doneren of het inschrijfgeld te gebruiken voor een verzekerde deelname aan de Amsterdam City Swim op 8 september 2019.

De organisatie en het bestuur van de Stichting Amsterdam City Swim is met veel enthousiasme en vertrouwen bezig met de organisatie van de 8e editie en is, ondanks de teleurstelling van het niet kunnen zwemmen afgelopen editie, blij met de afhandeling. We willen alle donateurs ontzettend bedanken voor hun bijdrage aan de strijd tegen ALS! Ondanks de afgelaste Amsterdam City Swim 2018, kunnen we, dankzij jullie, dit prachtige bedrag aan Stichting ALS Nederland overhandigen. Daar zijn we super trots op.