HomeRide & HomeRun 2019 starten en finishen in Den Haag

Zo’n duizend amateurwielrenners en -hardlopers starten zaterdag 22 juni 2019 op het Lange Voorhout in Den Haag om in de vorm van twee grote harten Nederland te doorkruisen. Zij doen mee aan HomeRide en HomeRun: de 24-uurs events van het Ronald McDonald Kinderfonds, waarmee geld wordt ingezameld voor de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen.

Het sfeervolle Lange Voorhout zal in het weekend van 22 en 23 juni 2019 het decor vormen voor de start en finish van beide tochten. Deelnemers zamelen geld in en zorgen zo dat ziek en zorgintensieve kinderen hun ouders altijd dichtbij hebben.

Den Haag is volgend jaar voor het eerst de startlocatie van HomeRide en HomeRun. De fietsers gaan in estafettevorm een tocht van maar liefst 500 kilometer afleggen en de hardlopers nemen 240 kilometer voor hun rekening. De inschrijving voor deelnemende teams is inmiddels geopend en er hebben zich al 62 teams ingeschreven.

Home is where the heart is

Na de start in Den Haag fietsen de HomeRiders via de Ronald McDonald Huizen in Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Nijmegen, Arnhem, Utrecht en Amsterdam in 24 uur 500 kilometer om te finishen in Den Haag. De HomeRunners leggen in 24 uur 240 kilometer af. Zij lopen langs de Ronald McDonald Huizen in Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Leiden om tenslotte ook weer te finishen in Den Haag. De HomeRiders en HomeRunners kruisen elkaar onderweg in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, en finishen op zondag samen in Den Haag. Beide routes zijn in de vorm van een hart, want Home is where the heart is…

Eén missie

HomeRide team Haags Goud bestaat uit enthousiaste leden van de Business Breakfast Club Den Haag die het Haagse Huis een warm hart toedragen en zich hierom fysiek voor het Huis willen inspannen. Voor teamlid Leonard is HomeRide al begonnen. “We hebben tot 22 juni om geld in zamelen. Dus kan je stellen dat HomeRide al begint bij de inschrijving. Zelf heb ik twee gezonde kinderen en daar ben ik heel dankbaar voor. Een kind hoort ook niet ziek te zijn en mag niet in het ziekenhuis liggen, dat is al oneerlijk. Hoe ontzettend fijn moet het zijn dat er een plek is waar je als ouders kan zijn, waar mensen met een luisterend oor voor je klaarstaan en waar je toch heel dicht bij je zieke kind kan zijn. Daar wil ik mijn gezonde lichaam voor inzetten. Geld ophalen voor dat doel. En natuurlijk met een fantastisch team samenwerken en lol beleven om dit te bereiken.”

Van groot belang

“Voor ouders van zieke kinderen zijn de Ronald McDonald Huizen van groot belang”, zegt Renate Westerlaken-Loos, directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Ouders die hier verblijven, kunnen dag en nacht binnen enkele minuten aan het bed van hun zieke kind staan. Daarnaast is het een plek waar ze zich rustig kunnen terugtrekken en opladen. Het is geweldig dat ook dit jaar weer zoveel HomeRiders en HomeRunners in actie komen om hun steentje hieraan bij te dragen.”