Nieuws

WK 3×3 Basketball geopend met bijzonder diner op Museumplein

Vanavond is de FIBA 3×3 World Cup 2019 officieel geopend met een bijzonder diner in het Basketball stadion op het Museumplein. Op deze locatie, ook wel de bakermat van het Nederlandser Basketball genoemd, vindt van 18 tot en met 23 juni het wereldkampioenschap 3×3 Basketball plaats.

In totaal 20 mannen- en 20 vrouwenteams strijden aankomende week tegen elkaar om de felbegeerde titel. Chef-kok Jamie van Heije verzorgde met zijn crew een spectaculair 5-gangen diner voor de genodigden.

De avond werd extra bijzonder omdat basketball legende en -coach Ton Boot werd door Francisca Ravestein, voorzitter van de Nederlandse Basketball Bond, benoemd tot erelid van de Nederlandse Basketball Bond. Mart Smeets bracht een ode aan de carrière van Boot en las een zinsnede voor uit het boek van Ton Boot: “De jongen sloeg geen acht op zijn omgeving en het prachtige Museumplein. Hij had alleen oog voor de bal en de ring”. Boot eindige zelf, op de plek waar het allemaal voor hen begon, met de woorden: “Winnen daar praat je niet over, dat doe je gewoon”.

Het diner werd georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond en sportmarketingbureaus House of Sports en TIG Sports. Samen met Rabobank, Nike, Tissot, Wilson, T-Mobile, Sony, Univé, Spa, Jack’s Casino, Interbest, XITE, Topsport, Gemeente Amsterdam en VWS wordt het evenement mogelijk gemaakt. Meer informatie is te vinden op https://www.fiba.basketball/nl/3x3WC/2019