Nieuws

‘The Sportlights on’ collega Tim!

Leer onze collega’s kennen in slechts 15 vragen!
Nick gaf in de vorige editie van ’the Sportlights on’ de beurt door aan onze Manager Partnerships Tim Smit. Hij is benieuwd naar alle gespaarde Airmiles van onze reisgrage collega..

 

1. Hoe is jouw House of Sports carrière ooit begonnen?
In de zomer van 2016 heb ik met Koen Hermens (red: directeur House of Sports) een samenwerkingscontract voor de KNSB gesloten over de organisatie & exploitatie van langebaan schaatsevenementen door House of Sports. In de winter van 2016 belde Koen en Patrick of ik zelf ook over wilde stappen…

2. Op welk project of partnership bij House of Sports ben je het meest trots?
Bij de KNSB was ik verantwoordelijk voor een financiële en organisatorische reorganisatie van de events en dus vooral een break-down tot wat minimaal nodig was voor de organisatie. Om die reden was het des te meer bijzonder om in 2018 bij te dragen aan de ISU WK Allround op De Coolste Baan van Nederland, waarbij we een event hebben gebouwd zoals we dit het liefst zouden creëren en zelf aan de knoppen zaten. Dit verhaal klopte van A tot Z en dat was ontzettend bijzonder.

3. Als je alle tijd en geld van de wereld had, wat zou je dan doen?
Ik ben op zoek naar het ideale huis om in te investeren!

4. Jij bent heel veel op pad! Wat ben jij eigenlijk allemaal het doen op al die buitenlandse schaatsbanen?
Allereerst zorg ik er samen met het facilitaire team voor dat de ISU Event Partners en de exposure partners tijdens zo’n weekend de juiste zichtbaarheid ontvangen, in het stadion en op televisie. Dat is niet per definitie zo vanzelfsprekend als in Nederland, waar de NOS al jaren dé trouwe partner is qua productie en broadcast. Ten tweede is er bij elk evenement weer een ander ISU team aanwezig. In combinatie met gesprekken met mensen van de nationale bonden en overheden, over het schaatsen en de toekomst, zijn dit de voornaamste bezigheden. De verschillen in taal en cultuur zorgen ervoor dat één gesprek soms wel drie dagen kan duren.

5. Waar haal jij de meeste energie uit in je werk?
Als het lukt mensen een eigen rol te geven die dichtbij hun talent ligt, dan vind ik het mooi om ze te stimuleren dit volledig zelfstandig op te pakken en zo goed als mogelijk neer te zetten. Je kunt dan echt eigenaar zijn van een onderwerp, waarbij we met elkaar zorgen voor een vangnet voor als er foutje insluipt. Die horen er ook bij en zijn er om van te leren, zeker in de jonge omgeving waarin we op kantoor werken. Maar ook als ik in mijn eigen rol een plan heb om partijen als bijv. de ISU en buitenlandse bonden te bewegen richting een bepaald doel en dat lukt, dan kan ik wel genieten van het moment dat duizend puzzelstukjes op de juiste plek vallen.

6. Wat is de op-1-na leukste functie binnen de ‘de sportfabriek’?
Goede vraag en of het nu gaat om Sports Exposure waar je bijna wekelijks je eigen werk terugziet op TV of alle mooie plannen en strategieën die Marloes en Lidwien creëren (die soms wel en soms niet het levenslicht zien), er gebeurt echt heel veel moois. Uiteindelijk blijf ik het intenst genieten van de rollen in het eventteam, waarbij je in direct contact staat met deelnemers, fans en vrijwilligers. De emotie en betrokkenheid bij sport(prestaties) die je in die rol van dichtbij voelt geven veel energie.

7. Van welke collega kan jij het meeste leren?
Koen Hermens en dan specifiek de scherpte die hij heeft in het speelveld/netwerk van belangen waarin we werken. Het blijft mooi om jezelf uit te dagen om telkens weer in te schatten welk effect het zetten van een bepaalde stap heeft.

8. Pick one: Thialf (Heerenveen), De Coolste Baan van Nederland (Amsterdam), Nagano (Japan) of Noorwegen (Hamar)?
Bislett! Niet in het rijtje; maar het zien van de oude beelden op YouTube of bij de NOS en vervolgens het rondje lopen in dat stadion met Ard Schenk, die de verhalen vertelt over hoe die sfeer was/voelde… kippenvel. Uit het rijtje: Thialf! Een uitverkocht oranje Thialf dat losgaat tijdens alle ritten, van zowel Nederlandse rijders als buitenlanders, is iets heel speciaals.

9. Wat wilde je vroeger worden?
Architect! Ik vond het altijd al mooi om aan iets te bouwen en hou van mooie vormen, of het nu om ruimtes, meubels of gebouwen gaat. Maar in de loop der jaren ben ik er achter gekomen dat ik die interesse ook heb in organisaties, teams, mensen en processen.

10. Wat is een eigenschap van jou die men nog niet van je kent?
Ik ben wie ik ben, hetzelfde in werk als privé. Maar qua interesses misschien de voorliefde voor muziek en filosofie.

11. Wat is jouw mooiste/meest memorabele sportmoment dat je beleefd hebt?
De volledig onverwachte Davis Cup overwinning in Eindhoven van Nederland op Spanje in 2001. Met 200 studenten volledig oranje uitgedost getuige zijn van het onmogelijke en dit ’s avonds in de kroeg uitgebreid vieren met het team. Sindsdien was ik verkocht en heb ik als student nog jarenlang wedstrijden bezocht in binnen- en buitenland.

12. Pick one: stoelverwarming in een zilvergrijze Renault Kadjar of businessclass met de blauw-witte KLM?
Met een reistijd van soms wel 16-32 uur is een paar uur goed slapen in het vliegtuig zeer welkom. Business Class dus! En met al dat reizen staat die auto toch vooral stil..

13. Waar zie jij jezelf over pak-en-beet 5 jaar? Wat doe je dan, waar woon je dan, wat zijn je nieuwste hobby’s?
Een vijfjarenplan heb ik niet, ik focus me op het ontwikkelen van mezelf en dan komen de vervolgstappen vanzelf. Qua wonen ben ik wel echt gek op Utrecht, dus ga er maar vanuit dat ik daar nog even woon. Vijf jaar is misschien nog net iets te vroeg voor een grachtenpand. En qua hobby’s, heb ik dit jaar voor het eerst echt wat meer op de racefiets gezeten en is het nieuwe doel de Maratona dles Dolomiti. Een tocht door de Italiaanse bergen, die ik samen met Thirza, Evelien, Daan en Dille ga fietsen in juli 2020.

14. Collega Nick had wel een heel bijzondere vraag; hoeveel Airmiles heb je inmiddels al gespaard met je buitenlandse schaatstrips?
Net genoeg om een gratis extra koffer mee te nemen. Scheelt weer als er last-minute nog extra boarding mee moet!

15. Wie moet er volgens jou in de Sportlights staan de volgende keer? Welke vraag zou je heel graag willen stellen aan deze collega?
Inmiddels zijn er bijna twee keer zoveel collega’s ten opzichte van toen ik eind 2016 begon bij HOS. De keuze is dus reuze… maar ik wil wel eens weten van welke SportsSpeakers boeking Max nog wel eens droomt en van welke hij nog weleens wakker ligt?