Nieuws

‘The Sportlights on’ collega Thirza!

Leer onze collega’s kennen in slechts 15 vragen! In de vorige editie van ’the Sportlights on’ gaf Paul de beurt aan eventmanager en ticketing goeroe Thirza!

 

 1. Thirza! Hoe is jouw carrière bij House of Sports ooit begonnen?

Die is begonnen in september 2015 als stagiaire bij team Events, m’n eerste full time stage tijdens de opleiding Commerciële Economie (HvA). Een enorm leerzame en leuke stage- én afstudeerperiode gehad met veel evenementen en activaties. Onder andere het KPN Clubhuis bij Thialf en HomeRide waren de projecten waar ik toen aan mee mocht werken. Na m’n stage kreeg ik de kans om bij House of Sports te blijven werken, daar heb ik niet lang over na hoeven denken.

 1. Wat zijn jouw taken en werkzaamheden binnen de sportfabriek?

Sinds schaatsseizoen 2016-2017 houd ik mij binnen het schaatsteam voornamelijk bezig met alles wat rondom ticketing komt kijken bij het organiseren van de (inter)nationale schaatstoernooien in Thialf, Heerenveen. Daarnaast organiseren wij, samen met Radiante Sport, voor het Ronald McDonald Kinderfonds de HomeRide, HomeRun en HomeWalk. Dit jaar zou (eind juni) de 10e editie plaatsvinden, die is helaas vanwege het coronavirus verplaatst. Dus volgend jaar gaan we voor een heel mooie jubileumeditie in 2021!

 1. Welke eigenschap heb je het meest nodig in het werk wat je doet?

Gedrevenheid (passie voor sport) en doorzettingsvermogen, for sure! Oh, dat zijn er twee, maar soms moet je de grenzen een beetje opzoeken 😉

 1. Wat hoop je dat nooit zal veranderen bij House of Sports?

De onderlinge sfeer en de gedrevenheid om iets, met elkaar, voor elkaar te boksen. Dat is volgens mij ook de kracht van HoS. Je krijgt energie om die extra stap te zetten in plaats van dat het energie kost.

 1. Van welk moment tijdens jouw carrière bij House of Sports krijg jij nog steeds kippenvel als je eraan terugdenkt?

Dat was tijdens de ISU WK Allround op de Coolste Baan van Nederland. Ik had nog weinig van de schaatswedstrijden gezien en liep samen met een collega een rondje om de ijsbaan, toen Patrick Roest de laatste ronde reed op de 5000m tegen een Rus (even teruggezocht: Danila Semerikov), tot op de laatste meter was het strijd. Waarbij een uitverkocht Olympisch stadion met 25.000 schaatsfans compleet ontplofte op de laatste 100 meter om Patrick de winst toe te schreeuwen: Kippenvel!

Daarnaast blijft het fantastisch om een uitverkocht Thialf te horen schreeuwen/juichen tijdens een rit met Nederlanders in de baan: “Een heuse tunnel van kabaal”.

 1. Pick one: betrokken zijn bij de organisatie van de Tour de France of de Cape Epic in Afrika uitrijden.

Good one! Jezelf blijven uitdagen en nieuwe herinneringen maken vind ik heel belangrijk, dus wat dat betreft kan het allebei. Dan de keuze tussen jezelf op sportief vlak uitdagen óf op werkgebied. Dan kies ik op dit moment voor die sportieve uitdaging die ik met mezelf wil aangaan, de Cape Epic uitrijden in zo’n prachtig land als Afrika lijkt mij fantastisch! Ps. Mon français n’est pas si bon, op baguette, chansons en champagne na. Check vooral deze meme, goed voor de lachspieren: https://www.youtube.com/watch?v=UOyABNlA1jQ

 1. Welke sportdroom had je als kind (droomde je er van om op de OS te komen of …?)

Ik heb vroeger wel gedroomd om in de top van Nederland te bereiken met schaatsen, maar kwam er ook wel achter dat er naast (top)sport nog zóveel meer is wat ik leuk vind. Op dit moment sport ik nog steeds fanatiek en haal ik daar nog zoveel plezier en voldoening uit, dat is volgens mij het belangrijkste en daarnaast ook goed te combineren met een fulltime baan.

 1. Welke sportwedstrijd/moment zou je graag opnieuw willen beleven?

De laatste kilometers van Mathieu van der Poel tijdens de Amstel Gold Race vorig jaar, wat een race!!

 1. Welk beroep zou je voor één dag willen doen als je mocht kiezen en alles mogelijk was?

Art(ie)s(t)

 1. Wanneer collega’s naar je toe komen voor hulp, waar willen ze dan meestal hulp bij?

Excel hulp of als ze tickets nodig hebben voor de schaatswedstrijden 😊

 1. Welke sporten heb je zelf gedaan/doe je nu en welke sport zou je nog willen doen?

Leuke vraag, ik vond vroeger (en nu nog steeds) zoveel sporten leuk dat ik wel moest kiezen. Schaatsen doe ik sinds m’n vierde, dat is er wel echt met de paplepel ingegoten. Daarnaast heb ik op tennis, mountainbiken en baanwielrennen gezeten en vind ik het heerlijk om tijdens de wintersport de hele dag op de ski’s te staan. Momenteel doe ik naast het schaatsen (in de winter) en skeeleren (in de zomer) aan wielrennen, hardlopen en mountainbiken.

En om antwoord te geven op de tweede vraag: De sporten die ik tot nu toe heb beoefend zijn allemaal individuele sporten, dan zou ik graag nog een teamsport willen doen zoals voetbal, softbal of hockey.

 1. Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?

Mijn ideale werkdag… Dat is een mix van sport, vrijheid, hard/slim werken en muziek.

 1. Als je moet kiezen, zou je liever een keer skydiven, bungeejumpen of deltavliegen? En waar zou je dit willen doen?

Skydiven lijkt mij heel gaaf om te doen en dan in Nieuw Zeeland of Australië. Daarnaast zou ik heel graag een reis door Canada willen maken.

 1. Collega Paul vroeg zich in de vorige editie af: vind je het nog steeds leuk om het schaatsen te organiseren en dan dus vaak van huis te zijn?

Jazeker, dat vind ik nog steeds fantastisch, schaatsen blijft m’n passie en grootste hobby dus in die zin voelt het wel dat ik van m’n hobby toch een beetje m’n beroep heb gemaakt.

 1. Wie moet er volgens jou in de Sportlights staan de volgende keer? Welke vraag zou je heel graag willen stellen aan deze collega?

Dan geef ik het stokje graag door aan Dille: Wat is de grootste blunder die jij ooit (tijdens je werk) maakte?