Nieuws

‘The Sportlights on’ collega Max!

Leer onze collega’s kennen in slechts 15 vragen! Tim gaf in de vorige editie van ’the Sportlights on’ de beurt door aan onze Commercieel Medewerker SportsSpeakers Max van der Ven. Hij wilde weten van welke boeking Max nog wel eens droomt én van welke hij nog weleens wakker ligt!
 

1. Max! Hoe is jouw SportsSpeakers carrière ooit begonnen?
Ik volgde de studie SPECO in Tilburg en na mijn 3e jaars stage bij PON/Volkswagen vond ik het interessant om bij een sportmarketingbureau aan de slag te gaan. Ik besloot House of Sports te benaderen. Tijdens het gesprek kwam ik erachter dat zowel Patrick als Manon ook uit Elst kwamen en was er direct een klik. We hebben gekeken welke afdeling het beste bij mij paste en zo kwam ik in gesprek met Dorian. Na mijn stage mocht ik blijven en na 3,5 jaar zit ik er nog steeds!

2. Welke spreker of spreekster heeft de meeste indruk op jou gemaakt met zijn of haar verhaal?
Dit is een moeilijke!  De presentaties zijn vaak niet te vergelijken met elkaar en de één heeft een verhaal dat op dat moment heel erg binnenkomt en van de andere sta je weer versteld op welke leuke manier hij of zij een presentatie kan geven.

3. Als je alle tijd en geld van de wereld had, wat zou je dan doen?
Dan begin ik in januari in Australië tijdens de Australian Open en eindig ik eind december in Ally Palley Londen voor het WK darts. Oftewel zoveel mogelijk sportwedstrijden kijken over de hele wereld.

4. Wat maakt dat jij iedere dag met plezier naar je werk gaat?
Sport is een belangrijk deel van mijn leven. Om dagelijks midden in deze wereld te staan en veel van mee te krijgen is ontzettend leuk.

5. Wat is de op-1-na leukste functie binnen de ‘de sportfabriek’?
We hebben binnen de sportfabriek zoveel verschillende smaken, en alles heeft wel iets gaafs. Sport komt natuurlijk overal terug als verbindende factor. Maar als ik iets moet kiezen, dan lijkt het met heel leuk om atletenmanager te zijn. Hoe gaaf is het als je atleten mag begeleiden, op weg naar hun droom en hun ultieme doel.

6. Wat wilde je vroeger het allerliefste worden?
Prof-voetballer of prof-tennisser. De droom van elke jonge fanatieke sporter!

7. Van welke collega kan jij het meeste leren?
Ik kan van iedere collega nog iets leren! Maar aangezien data verzamelen steeds belangrijker is geworden, zeg ik Sam.

8. Pick one: Björn Kuipers, Robert Doornbos, Mark Tuitert of Gert Jakobs?
Dit is ook een lastige, maar dan kies ik voor Gert Jakobs. Een man die altijd een positieve instelling heeft! Met Gert heb ik uiteindelijk ook afgesproken dat wij hem exclusief vertegenwoordigen dus met hem werk ik ook het meeste samen.

9. Wat is een eigenschap van jou die men nog niet van je kent?
Ik denk dat nog niet veel collega’s weten dat ik erg slecht tegen mijn verlies kan.

10. Wat is jouw mooiste/memorabelste sportmoment dat je beleefd hebt in je leven?
De bekerwinst van Vitesse in 2017! De ontlading die daarbij kwam was ongekend. Altijd werd ik er op aangesproken dat Vitesse nog nooit een prijs had gewonnen in de 125-jarige geschiedenis. Gelukkig had ik die dag daarna al vrij genomen.

11. Van wie had jij vroeger een poster boven je bed hangen?
Mijn kamer hing vooral vol met Vitesse posters. Daarbij was Theo Janssen wel een speler waar ik een shirt van had. Verder was Leyton Hewitt mijn voorbeeld op de tennisbaan en werd dit later Roger Federer.

12. Waar zie jij jezelf over pak-en-beet 5 jaar? Wat doe je dan, waar woon je dan, wat zijn je nieuwste hobbies?
Over 5 jaar hoop ik mijzelf verder te hebben ontwikkeld op het gebied van sportmarketing/-management waarbij de Olympische Spelen van 2024 een mooi vooruitzicht zijn. Op persoonlijk vlak hoop ik dan samen met Anouk mijn eigen huis te hebben en tijd te hebben om te (kick)boksen en of andere (nieuwe) sporten te beoefenen.

13. Pick one: nooit meer naar Vitesse of Ajax zowel Europees als landskampioen?
Deze is voor mij niet zo moeilijk. Ajax kampioen. Nooit meer naar Vitesse is geen optie!

14. Collega Tim wil graag weten over welke SportsSpeakers boeking jij nog weleens droomt en van welke je nog weleens wakker ligt?
Er zijn er een aantal! Het inzetten van een SportsSpeaker voor een grote commercial bij de TOTO was erg leuk, maar kon ik ook wakker van liggen. De mooiste was afgelopen jaar waar ik 17 presentaties voor mocht regelen! Ik heb tijdens mijn stage een keer meegemaakt dat er twee sporters niet weg mochten bij hun buitenlandse club en daardoor een clinic moesten afzeggen van diezelfde ochtend.. Ik werd wakker en moest à-la-minute alles regelen maar gelukkig is ook dat goed gekomen.

15. Wie moet er volgens jou in de Sportlights staan de volgende keer? Welke vraag zou je heel graag willen stellen aan deze collega?
Ik ben erg nieuwsgierig hoe Mark van Beers het heeft in ons logistieke centrum. Ik vraag me af hoe weinig tijd hij had bij de meest last-minute productie klus?