Nieuws

‘The Sportlights on’ collega Marloes!

Leer onze collega’s kennen in slechts 15 vragen! In de vorige editie van ’the Sportlights on’ gaf Kristel de beurt aan project- en campagnemanager Marloes!

 

1. MW/Loesoe/Marloes2 in de Sportlights! Hoe is jouw carrière bij House of Sports ooit begonnen?
Er bestond al een lijntje met House of Sports met onze toenmalige collega Ralph, vanuit de periode dat ik nog actief sporter was. Daarnaast heb ik aan de Johan Cruyff University gestudeerd samen met collega Dille. Via deze contacten ben ik begin 2017 in gesprek geraakt over een mooie functie en mocht ik aan de slag!

2. Van welk moment tijdens jouw carrière bij House of Sports krijg jij nog steeds kippenvel en ben je het meest trots als je eraan terugdenkt?
Wat me het meest bijblijft is toch wel het gehele Holland Heineken House 2018 traject voor de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Maar ook zeer recent een mooie campagne die we mochten realiseren voor Nederlandse Loterij en NOC*NSF; de Time-Out in de Dug-Out campagne tijdens de Nationale Sportweek met sporters en artiesten. In beide projecten zat een heerlijke energie, veel snelheid en creativiteit en werkten we met een hele diverse groep mensen. Beiden projecten waren flink gas geven, maar ook samen de trots delen na een mooi eindresultaat.

3. Jij heb je mogen bezighouden met de organisatie van het Holland Heineken House! Dat klinkt als een droom voor veel eventmanagers, dus vertel; hoe tof is dat?
Klopt, dat was zeker een parel van een evenement om te mogen doen. Tijdens het allerhoogste sportpodium zoiets moois organiseren, waar fans en sporters samenkomen om samen sport(succes) te beleven en vieren. Daar kwamen voor mij heel veel elementen samen waar ik energie van kreeg en we hebben daar met een mooi team echt iets bijzonders gerealiseerd. Ik denk dat het unieke karakter gevormd wordt door het samenkomen van veel verschillende mensen (zowel in de operatie van het project als de gasten in het ‘huis’), maar iedereen is enorm met elkaar verbonden door de gezamenlijke passie voor sport.

4. Als je morgen een sport groot zou mogen maken, welke zou dat dan zijn?
Het lijkt me interessant om eens te duiken in de relatief nog minder grote sporten in Nederland, zoals skateboarden en golfsurfen, sporten die natuurlijk ook Olympisch zijn geworden dus waar ook veel potentie in zit. Er liggen daar volgens mij heel veel mooie kansen voor evenementen, toffe en vernieuwende content en het ontdekken van nieuwe helden om te laten shinen in de sportwereld.

5. Pick one: de organisatie van het Holland Heineken House of het project-/campagne management voor Nederlandse Loterij rondom De Nationale Sportweek?
Nu deze vraag zo gesteld wordt bedenk ik me dat beide projecten iets heel sterk gemeen hebben; het eren van de sport & sporters en een stukje bewustwording van wat sport (emotioneel) allemaal teweeg kan brengen bij mensen, versterkt door muziek en toffe artiesten. Mag ik de ‘pick one’ heel rebels negeren en gewoon constateren dat sport en muziek een gouden mix is? 😉

6. Wat is jouw ideale manier om het weekend door te brengen?
Rustig wakker worden (zonder wekker) en dan vervolgens lekker uit ontbijten ergens bij een strandtent op Scheveningen waar ik al lange tijd woon. Daarnaast zelf sporten, sport kijken en vooral gezellige tijd doorbrengen met mijn vrienden en familie bij voorkeur buiten op het strand.

7. Welke collega blijft jou keer-op-keer verbazen en kan je nog veel van leren?
Ik blijf me oprecht verbazen over de kwaliteiten van mijn collega’s Lidwien en Marloes 1 (onze ‘conceptkoninginnen’) om uit brainstormsessies en meetings een gestructureerd en visueel strak resultaat te maken. Dan zitten we met een groot team bij elkaar, iedereen gooit dan 1000 ideeën en plannen in de groep en zij krijgen het voor elkaar om hier dan een goed lopend verhaal, concept en strakke presentatie van te maken, heel knap!

8. Als je 1 dag met iemand zou mogen ruilen. Met wie zou je ruilen en waarom?
Het lijkt mij wel interessant om even terug in de tijd te gaan en de wereld weer te zien door de ogen van een klein kind. Ik denk dat dat echt nuttig en verfrissend kan zijn om met een ‘onbeoordeelde’ blik naar de dingen te kijken om mooie inzichten op te doen!

9. Pick one: elk jaar een weekend op (kampeer)vakantie met collega’s of elke maand minimaal één spetterende vrimibo op kantoor?
Haha, ik ben groot fan van zowel kamperen als borrelen, dus dit is lastig kiezen. Ik maak er een creatieve combinatie van door maandelijks een knaller van een vrijmibo te organiseren met overnachtingsmogelijkheden in tentjes in de tuin van onze Pastorie aan de Amstel.
Ik bak dan wel de eieren en zet koffie voor iedereen in de ochtend op de hos-camping 😉

10. Je hebt een prachtige topsport carrière achter de rug. Welk moment zou je nog graag een keer over willen doen, omdat hij zo fijn was of juist zo ontzettend mis ging?
Een moment dat me nog steeds heel erg bijstaat is het moment dat ik Europees Kampioen werd onder de 18 jaar in 2005. Dit was voor mij het moment dat ik me echt bewust was van hóe bijzonder onze sport beachvolleybal was en hoe ultiem het voelt om ergens volle bak voor te gaan. (en winnen voelt gewoon heel erg lekker..)

Daarnaast vond ik de internationale World Tour of EK evenementen die in Nederland georganiseerd werden altijd heel bijzonder, omdat op dat moment mijn sportwereld die zich toch veelal in het buitenland afspeelde zich mengde met mijn ‘thuiswereld’. Familie en vrienden konden dan komen supporten en ook eens van dichtbij ervaren hoe intens, mooi en soms hoe hard ook het topsportleven was.

11. Welke aspecten uit het topsport leven, neem je gewild en ongewild mee in je verdere (werk)leven?
Ik denk dat het grenzeloos voor een bepaald doel gaan iets is wat in mijn DNA zit door de topsport. Dit is dan ook een kracht en valkuil tegelijkertijd in het werkende leven nu, omdat juist doseren en de balans vinden in dingen heel belangrijk is. Maar je moet je hele leven blijven leren toch? Dus daar wordt aan gewerkt 😉

12. Waar mogen we je altijd voor wakker maken?
Eigenlijk nergens voor haha ik kan echt genieten van slapen na een drukke dag!

13. Pick one: thuiswerken aan het strand of in de Pastorie aan de Amstel?
Ik houd heel erg van afwisseling, dus het liefst een combi van beide. Op de pastorie aan de Amstel is een prachtige locatie, daar kan ik fijn overleggen, lachen en werken met collega’s en alles ademt daar onze sportbusiness. Je vangt veel op van wat er speelt en kunt op die manier goed alle lijntjes en ideeën aan elkaar verbinden. Thuiswerken aan het strand heeft zeker ook zo z’n charme en een andere omgeving inspireert ook en geeft een gevoel van vrijheid. Als ik móet kiezen dan toch kantoor, omdat ik de sfeer met de leuke collega’s niet zou willen missen.

14. Collega Kristel vroeg zich in de vorige editie af: Marloes, hoe vind jij de topsport mentaliteit van House of Sports?
Je kunt House of Sports 100% vergelijken met een topsportorganisatie. We werken allemaal vanuit een hele sterke drive aan bepaalde doelen en projecten, zijn grensverleggend en we stellen net als in de sport teams samen van mensen met specialistische kwaliteiten. Én we staan ook keihard te genieten en juichen aan de eindstreep als we weer iets moois voor elkaar hebben gekregen samen.

15. Wie moet er volgens jou in de Sportlights staan de volgende keer? Welke vraag zou je heel graag willen stellen aan deze collega?
Ruud Koedijk mag de sportlights in! Mijn vraag aan hem is wat de gekste plek is waar hij ooit een mooie deal heeft mogen sluiten in al zijn jaren sales-ervaring.