Nieuws

‘The Sportlights on’ collega Mark!

Leer onze collega’s kennen in slechts 15 vragen! In de vorige editie van ’the Sportlights on’ gaf Max de beurt aan Productie- en Logistiek Manager Sports Exposure Mark van Beers!
 
 1. Mark! Hoe is jouw Sports Exposure carrière ooit begonnen? Mijn carrière bij Sports Exposure is nog van relatief korte duur, op dit moment iets langer dan een jaar. Begin 2017 ben ik bij House of Sports begonnen bij Team Events. Hier mocht ik onderdeel uitmaken van het projectteam van het EK 3×3 basketball wat we in juni 2017 hebben georganiseerd op het Museumplein. Dit beviel van mijn kant en van House of Sports erg goed. Vervolgens heb ik de daaropvolgende twee jaar o.a. de Amsterdam City Swim, Run for the Hunger Project, Coolste Baan van Nederland en WK 3×3 basketball mede mogen organiseren. Daarnaast heb ik ook wat kleine activaties begeleid voor Lotto en Aon. Mijn rol binnen de projectteams van de grotere evenementen betrof veelal het venue management. Zo was ik bezig met het managen van alle processen op locatie en wat daarbij gepaard gaat, denk aan productie, logistiek, contact met leveranciers etc. Vanuit deze rol was mijn betrokkenheid bij Sports Exposure al relatief groot aangezien mijn verantwoordelijkheden veel raakvlak hadden met de activiteiten van Sports Exposure. Zodoende is mij eind 2018 gevraagd door Geoffrey en Erik of ik een nieuwe functie bij Sports Exposure wilde vervullen. Dat leek mij wel wat.

 2. Wat zijn jouw taken en werkzaamheden in de loods, of zoals we hem anno 2020 noemen: het ‘logistieke centrum’ van de sportfabriek? Ik ben bij Sports Exposure verantwoordelijk als accountmanager van House of Sports, simpel gezegd, alle productiebehoeften voor reclame- /merkexposuredragers (in de breedste zin van het woord) vanuit de klanten van House of Sports, maar ook vanuit House of Sports zelf, komen bij mij binnen. Ik maak hier offertes voor op, ik geef advies op product- of materiaalkeuze, ik maak in veel gevallen de designs voor de producten/materialen op en bestel deze vervolgens bij een van onze leveranciers. Ook de administratie en financiele afwikkeling doe ik voor mijn eigen projecten/orders. Naast House of Sports doe ik dit tegenwoordig ook voor het account TeamNL. Vanuit deze functie heb ik ook veel contact met diverse leveranciers in de signing, print en fulfillment industrie.
 1. Van wie had jij vroeger een poster boven je bed hangen? Haha jeetje, ik moet eerlijk bekennen dat het vroeger niet een persoon was die in mijn kamer hing. Ik ben vanaf jongs af aan al gek op dieren, dus in plaats voor een sporticoon of mooie vrouwen hing er bij mij op mijn kamer een aap en leeuwen… *lachtend emoticon met een zweetdrubbel op het hoofd*
 1. Als je alle tijd en geld van de wereld had, wat zou je dan doen? Pfoe vind ik lastig, ik zou zoveel gaan doen en willen. In ieder geval een prachtig chalet aan de piste kopen zodat ik ten alle tijden lekker kan gaan wintersporten. Misschien wel twee, één in de Alpen en één ergens in de bergen van Canada of USA. Daarnaast lijkt het me super gaaf om ergens in Zuid-Oost Azië aan een prachtig wit strand een hostel met duikcentrum te hebben, waar ik zo af en toe naar toe kan en voor de rest laat managen door lokale personen. Ik zou ook zeker op wereldreis gaan met mijn vriendin, maar dan ook echt een wereldreis… van noord naar zuid en van oost naar west. Maar goed ik kan hier over blijven nadenken en dan komen er non stop wel dingen bij. Voor een tijdje werken voor een non-profitorganisatie ergens in een hulpbehoevend land, lijkt me ook leuk.
 1. Wat maakt dat jij iedere dag met plezier naar je werk gaat? De variatie en projectmatige karakter van mijn werkzaamheden. Daarnaast vind ik het opmaken van artwork in Adobe Illustrator erg leuk. En samen met collega’s je hart en ziel in een project stoppen om dit tot een succesvol einde te brengen.
 1. Pick one: de Amsterdam City Swim in de grachten van Amsterdam of het WK 3×3 Basketball op het iconische Museumplein? Pfoee dit is echt lastig. Maar als ik echt een keuze moet maken dan kies ik het WK 3×3 basketball. Ik heb van mijn 8e tot mijn 26e basketbal gespeeld, er bestaat geen mooiere sport voor mij. Dus vanuit die passie was het een dream coming true om zo’n groot international toernooi te mogen organiseren. Krijg er af en toe nog steeds kippenvel van. Maar het feit dat er zo’n bijzonder doel aan de Amsterdam City Swim was gekoppeld, geld inzamelen voor Stichting ALS om die verschrikkelijke ziekte uit de wereld te helpen, maakte dit voor de 3 edities die ik heb meegemaakt ook heel speciaal.
 1. Wat is de op-1-na leukste functie binnen de ‘de sportfabriek’? Ik geniet op recht evenveel van mijn huidige functie als mijn oude functie als eventmanager. Dus deze staan voor mij beide op plek 1. Beide functies brengen hun eigen uitdagingen met zich mee waar ik van genieten.
 1. Wat wilde je vroeger het allerliefste worden? Toen ik nog een klein kind was, was dit altijd dierenarts. Niet heel gek, gezien mijn liefde voor dieren. Daarna heb ik een periode gehad waarin professioneel basketballer nog een kleine optie was, maar het bleek al snel dat ik dit niveau nooit zou halen. En vervolgens tijdens mijn studietijd werd dit vlug event manager in de sport. En dat is gelukt! 🙂
 1. Wat is jouw mooiste/memorabelste sportmoment dat je beleefd hebt in je leven? Ik kijk met veel trots en plezier terug naar mijn periode dat ik op hoog niveau basketbalde. De prestaties die we als team in de jeugd Eredivisie hebben behaald waren erg tof. Als ik één moment daaruit moet kiezen, is dat het behalen van de halve finale van Nederlandse Kampioenschappen onder 18 en 20. We waren toen een onder 18 team en versloegen 2 maal een onder 20 team die hoger geplaatst stonden.
 1. Van welke collega kan jij het meeste leren? Ik kan niet één persoon kiezen, iedereen heeft zijn eigen persoonlijke inbreng in de sportfabriek waarvan ik heb geleerd en nog steeds veel van kan leren. Ik zie een leerproces dan ook als een mengelmoes van belangrijke maar ook kleine momenten die je meepakt en in je spreekwoordelijke rugtas doet. Soms zijn zee positief, soms negatief maar je hebt er altijd wat aan. Ik heb veel samengewerkt met Rene Vlaanderen, Kristel en Robert Groenendaal, dus zij hebben me veel geleerd. Maar ook de andere collega’s bij Events en Sports Exposure logistiek en in de gesprekken die ik met Patrick heb gevoerd.
 1. Wat is een eigenschap van jou die men nog niet van je kent? Ik denk dat ik ontzettend graag gezelschapsspelletjes speel en daar ook bijhoorlijk fanatiek in kan zijn. Vroeger heb ik wel eens een Monopoly bord gesloopd omdat het niet naar wens ging… Heerlijk, een hele avond spellen spelen onder het genot van een alcoholisch drankje.
 1. Pick one: de allerlaatste wedstrijd van Roger Federer bijwonen op het heilige gras van Wimbledon of LeBron James met de Los Angeles Lakers live NBA Champion zien worden? Deze is makkelijk, ten alle tijden Lebron James. Voor mij de grootste atleet die de wereld heeft gekend in en buiten de sport, en gelukkig heeft hij nog wat jaren in de NBA te gaan. Ik moet hem alleen nog live zijn spelen, dat gaat ook zeker nog gebeuren. #GOAT
 1. Waar zie jij jezelf over pak-en-beet 5 jaar? Wat doe je dan, waar woon je dan, wat zijn je nieuwste hobbies? Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet veel aan lange termijn planning doe. Ik ben een persoon die redelijk van dag tot dag leeft en zoveel mogelijk probeer te genieten van het huidige moment. Carpe diem, staat mij dan ook erg aan. Maar ik heb samen met mijn vriendin de droom om voor een paar jaar in Nieuw-Zeeland te wonen en werken, wanneer dat is en of het allemaal gaat lukken is onbekend maar de kans bestaat zeker. Het moet natuurlijk ook allemaal op z’n plek vallen. Voor nu ben ik helemaal tevreden met mijn huidige situatie. Een sport die ik al heel lang wil beoefenen is surfen, dus wellicht dat dit in de toekomst een nieuwe hobby wordt.
 1. Collega Max vroeg zich in de vorige editie af hoeveel (of eigenlijk hoe weinig) tijd je had bij de meest last-minute productie klus? Dit varieert eigenlijk, maar in principe kunnen wij veel materialen producten nog binnen een dag leveren met onze leveranciers. En hoe graag we dat willen voorkomen vanwege spoedkosten, soms ontkomen we er niet aan in de business waarin we zitten. Het is ook een bijzonder kracht van Sports Exposure dat we vrijwel altijd nog last-minute kunnen leveren. We doen in ieder geval altijd onze best. Maar ik kan niet ontkennen dat het soms erg vervelend is, als er last-minute verzoeken zijn waarbij je weet dat het ook veel eerder aangegeven had kunnen worden. Als ik zelf het artwork nog moet opmaken voor een last-minute productie klus, tja dan staat de tijdsdruk er goed op en praten we soms over enkele minuten.
 1. Wie moet er volgens jou in de Sportlights staan de volgende keer? Welke vraag zou je heel graag willen stellen aan deze collega? Ik zou graag meer willen horen van Evelien. En mijn vraag is: Als je één specifieke activiteit in de wereld mag kiezen om te doen, geheel vrijblijvend en gratis, wat zou dat zijn? Denk hierbij aan een cursus, fysieke uitdaging als een marathon of skydiven, een specifiek reis, etc.