Nieuws

‘The Sportlights on’ collega Frank!

Leer onze collega’s kennen in slechts 15 vragen! In de vorige editie van ’the Sportlights on’ gaf Ruud de beurt aan productie en logistiek manager Frank Bruijns van Sports Exposure!

 

1. Frank in de Sportlights! Hoe is jouw carrière bij House of Sports ooit begonnen?
Ik werkte bij een reclamebureau waar Geoffrey (red: nu directeur Sports Exposure) jarenlang klant was. Hij was destijds werkzaam bij Inter Football/Top Sports Group, waarvoor we o.a. produceerden voor de eerste en Eredivisie. Bijna 9 jaar geleden kwam de vraag of Mikis en ik de overstap wilde maken naar Sports Exposure.

2. Het manusje van alles. Maar wat doe je allemaal precies bij Sports Exposure?
Ik ben verantwoordelijk voor alles wat de KNVB betreft, van het aandragen van nieuwe ideeën voor venue dressing, het opmaken van artwork, productie tot het logistieke proces in stadions door het gehele land en met enige regelmaat ook over de grens. Daarnaast doe ik een aantal jaren het nationale en internationale schaatsen. Verder werkzaam bij de events van collega’s waar de expertise van Sports Exposure logistiek wordt gevraagd.

3. Het schijnt dat je vroeger een aardig balletje kon trappen! Van welk moment in jouw voetbalcarrière krijg je nog steeds kippenvel.
Ja dat zegt men. Ik wist wel dat ‘de bal rond was’ en dat ik er mooie dingen mee kon doen. Zelfs ‘zonder bal’ kon ik net iets anders bedenken dan mijn tegenstander. Vaak zijn de dingen waar ik nog kippenvel van krijg de acties/momenten die niet iedereen in de gaten had. Een loopactie op het juiste moment of bepaalde dieptepass of beweging. Mooie herinnering is wel dat ik als B-junior op een Eurosportring Toernooi (een groot internationaal toernooi voor A-junioren van BVO’s) in Denemarken in de finale scoorde. Dat was een ander niveau dan de Nederlandse competitie.

4. Pick one: een welverdiend biertje in ‘de loods’ op de vrijdagmiddag of een gezellige avond in het hotel na afloop van een event dag in schaatstempel Thialf?
Een vrijdagmiddagborrel in ‘de loods’ doen we bijna nooit. We starten vrij vroeg en zijn vaak op verschillende tijden weer terug in Ouderkerk.

In Thialf werken we wel met een redelijk grote groep en tijdens de wedstrijden zien we de collega’s weinig. Dus afsluiten met de ‘gehele groep’ aan de bar in het hotel is wel mijn favoriet.

5. Je werkt al bijna 9 jaar bij Sports Exposure, hoe ervaar jij het om de verschillende ontwikkelingen te zien binnen het bedrijf of vakgebied?
We zijn snel gegroeid en zeer zeker ook geprofessionaliseerd. Negen jaar geleden was ‘de loods’ niet meer dan een plantenkas. Niet te vergelijken met het logistiek centrum waar we nu zitten. De opdrachten zijn ook groter en complexer geworden en ik vind dat we met het huidige team deze opdrachten ook waar kunnen maken. Ik denk dat ik daar wel mijn steentje aan heb bijgedragen, maar Robert Groenendaal (red: oud-collega) heeft daar ook zeker een grote rol in gespeeld.

6. Hoeveel km heb jij al met de Sports Exposure bus gereden?
Eerlijk gezegd, géén idee. We maken met het gehele team veel kilometers door het land en voor het internationale schaatsen reizen we ook wel met de bus. Het gaat van een site visit in Groningen tot even een aantal schaatsdoeken naar Inzell brengen. Een bekerwedstrijd in Zeeland tot de finale van de Europa League in Köln. Autorijden vind ik prima. Een vorm van ontspanning met een muziekje op en (vals) meezingen! Het mooie hiervan is dat je op nieuwe plaatsen terecht komt waar een ander ‘type’ mensen zijn. Uiteindelijk steek je daar weer iets van op.

7. Je zoon Melle werkt ook voor Sports Exposure. Neemt hij de kwaliteiten van zijn vader over of heeft hij z’n eigen manieren ontwikkeld?
Ik denk dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft en daardoor zijn eigen manier van werken ontwikkeld. De kwaliteit moet wel een bepaalde grens bereiken en karakter is iets wat ik wel belangrijk vind. Toen Melle net kwam werken bij Sports Exposure heb ik hem uiteraard wel het een en ander moeten leren. En door zijn eigen instelling en ‘goed luisteren naar z’n vader’ zit hij nu op een prima niveau!

8. Welk beroep zou je voor één dag willen doen als je mocht kiezen en alles mogelijk was?
Barman in het hotel na de event dag in Thialf!

9. Je moet voor je werkzaamheden bij Sports Exposure vaak een weekje naar het buitenland. Wat is de meest bijzondere plek waar jij ooit voor je werk bent geweest?
Dat zijn er inmiddels wel een aantal. Ik ben voor Sports Exposuire alle Emiraten door gereisd om mediawanden te plaatsen. Voor het schaatsen ben ik in Canada, USA, Japan, Kazachstan en Noorwegen geweest. Ik werk per seizoen ook een aantal keren in Europa voor de UEFA in de signage crew van de Champions League. Daar heb ik o.a. 2 seizoenen Inter Milaan gedraaid. Buiten dat Milaan (als je de juiste restaurants en kroegen kent) een mooie stad is, kreeg ik ook wel kippenvel bij de wedstrijd Inter tegen Barcelona. Daar stond ik langs het veld en zongen er 75.000 mensen de teams toe. Maar de 3 jaren dat ik 2 weken met het Nederlands elftal op trainingskamp mee naar Lagos, Portugal ging ga ik ook niet vergeten.

10. Pick one: als trainer kampioen worden met OSV Amsterdam of werken bij een historische Europese wedstrijd van Ajax in de ArenA?
Als supporter van Ajax is het mooi om voor de grote wedstrijden van je club in het stadion te mogen werken. Halve finale Champions League Ajax – Tottenham was, ondanks de uitslag, prachtig om achter het doel te staan. Maar bij OSV heb ik zelf altijd gevoetbald. Redelijk vaak kampioen geworden als voetballer. Toen ik de overstap maakte naar Sports Exporure ben ik 3 jaar trainer geweest, waarvan 2 keer kampioen geworden. Dat blijft speciaal!

11. Welke bureaublad achtergrond heb je?
We hebben met Sports Exposure logistiek voor de eerste interland van het Nederlands elftal in ‘Corona tijd’ ±12.000 m2 aan tribunedoeken ingemeten, artwork opgemaakt, geproduceerd en geplaatst. Ik was trots op het gehele team. Dus die foto staat op mijn bureaublad!

12. Wat zijn de gekste vragen die je wel eens krijgt van je collega’s vanuit de andere teams van House of Sports?
Een collega die mij belde en vroeg hoe ze de gestrande huurbus, vlak voor aanvang van een grote wielertocht, van het parcours kon krijgen. Was trouwens dezelfde collega, die ook nog een cursus ‘hoe tank ik een bus’ moet volgen.

13. Welke (verre) bestemmingen staan nog op de bucketlist?
Ik had eigenlijk deze maand een reis naar Nieuw-Zeeland gepland. Ik heb Leonie en Anouk (red: oud collega’s) gevolgd toen zij daar hun reis maakten. Zuid-Amerika inclusief de Galapagos eilanden staan ook nog de lijst.

14. Collega Ruud vroeg zich in de vorige editie af: Frank, ik ben benieuwd op welke logistieke klus jij het meest trots bent vanuit de afgelopen jaren?
Ik heb in 2013, samen met o.a. Melle en Mikis, voor de UEFA de Europa League Finale in de Johan Cruijff ArenA gedaan. Groot, groter, grootst evenement. Veel geleerd en mooi om daar onderdeel van uit te maken.

15. Wie moet er volgens jou in de Sportlights staan de volgende keer? Welke vraag zou je heel graag willen stellen aan deze collega?
Ik ben wel benieuwd hoe het Ruby bevalt om een event (red: de digitale sportaftrap van o.a. SportsSpeakers) te organiseren, waar ze zich normaal voornamelijk bezighoudt met het boeken van sportsprekers voor bedrijven en merken?