Nieuws

‘The Sportlights on’ collega Evelien!

Leer onze collega’s kennen in slechts 15 vragen! In de vorige editie van ’the Sportlights on’ gaf Mark de beurt aan communicatie- en campagnemanager Evelien van Kleef!
 
 1. Evelien! Hoe is jouw carrière bij House of Sports ooit begonnen?
  Eind 2018 ben ik afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool en ben ik op zoek gegaan naar een functie in de sportevenementen wereld. House of Sports kwam in die zoektocht voorbij en ik wist gelijk, dit is waar ik wil werken! Na het opsturen van mijn CV en motivatiebrief werd ik uitgenodigd voor een gesprek en belandde ik in de sollicitatieprocedure. En zo geschiedde… Inmiddels werk ik nu bijna anderhalf jaar bij House of Sports!

 2. Wat zijn jouw taken en werkzaamheden binnen de sportfabriek?
  Momenteel ben ik verantwoordelijk voor de communicatie rondom de langebaan schaatsevenementen in Thialf. Hieronder vallen diverse taken zoals emailmarketing en het beheren van de social media kanalen. Daarnaast doe ik campagne – projectmanagement voor Univé, Supporter van Sport. Univé is jaarlijks partner van meer dan 250 lokale, regionale en landelijke sportevenementen en initiatieven. Voorbeelden hiervan zijn de Amstel Gold Race en de Vierdaagse in Nijmegen.

 3. Wat hoop je dat nooit zal veranderen bij House of Sports?
  ‘’Teamwork makes the dreamwork’’ wordt hier wel eens gezegd. Samen in een team wekenlang naar een evenement toe werken en op de dag van het evenement een moment stil staan bij wat je met elkaar hebt neergezet. Dat geeft echt een ongelooflijke kick en een boost aan energie! Ik hoop dat dit nooit zal veranderen!

 4. Als je een dag in de schoenen mocht staan van een collega, wie zou dit zijn?
  Dan kies ik voor mijn collega Dille Rikkert (atleten manager). Het lijkt me interessant om een dag mee te kijken hoe hij atleten begeleidt én adviseert. Daarnaast lijkt het me bijzonder om dichtbij de emoties van de topsporters te staan en mee te krijgen hoe zij hun wedstrijden en de voorbereiding daarnaartoe beleven.

 5. Wat wilde je vroeger het allerliefste worden?
  Stewardess! De wereld zien was, én is nog steeds altijd een grote droom die ik graag zou combineren met mijn werk. Daarnaast krijg ik altijd kriebels als ik op Schiphol rondloop.

 6. Als je mocht ruilen met een topsporter, wie zou je kiezen?
  Max Verstappen! Het lijkt mij heel tof om met zulke harde snelheden over een parcours te scheuren.

 7. Als je alle tijd en geld van de wereld had, wat zou je dan doen?
  Haha, ‘’alle tijd én geld’’? Dan zou ik graag mijn eigen droomhuis willen ontwerpen én bouwen. Dit lijkt mij van begin tot eind een bijzonder project!

 8. Naar welk sportmoment in 2020 kijk jij uit?
  Natuurlijk de Olympische Spelen! Daar kan elke sportmarketeer naar uitkijken. Maar ook de Tour de France blijft iedere keer weer een bijzonder evenement. De grootheid van deze evenementen is geweldig en maken veel impact.

 9. Welke sporten heb je zelf gedaan en doe je nu en welke sport zou je nog willen doen?
  Ik heb mijn hele jeugd gehockeyd en gezeild. Momenteel doe ik graag aan hardlopen en wielrennen. Samen met vijf andere collega’s gaan we in juli de Maratona Dles Dolomites rijden in Italië.

 10. Wat is de beste manier om aan de (werk)dag te beginnen?
  Het liefste spring ik eerst onder de douche en start ik daarna met een vers kopje koffie, daar dan ik echt van genieten!

 11. Pick one: De marathon van New York uitlopen of drie weken met de wielrenfiets door Zuid-Portugal?
  Oeh, die is lastig! In dit geval kies ik toch voor 3 weken wielrennen door Zuid-Portugal omdat ik graag veel progressie wil maken en mij goed wil voorbereiden op de Maratona Dles Dolomites.

 12. Wat is een interesse van jou waar de meeste collega’s nog nooit van hebben gehoord?
  De gedachtegang van mensen vind ik heel interessant om te bestuderen. Dit is iets wat vaak in mijn hoofd speelt en waar ik vaak over nadenk, maar niet direct iets wat ik met anderen deel.

 13. Als je van elke activiteit een Olympische sport zou kunnen maken, waar zou jij dan sowieso een medaille in behalen?
  Ik vind het lastig om af en toe even écht niets te doen en ben dus altijd wel bezig, net als de rest van mijn familie. Dus als ‘actief zijn’ op zichzelf een Olympische sport zou zijn, maak ik daar zeker kans op goud!

 14. Collega Mark vroeg zich in de vorige editie af: Als je één specifieke activiteit in de wereld mag kiezen om te doen, geheel vrijblijvend en gratis, wat zou dat zijn? Denk hierbij aan een cursus, fysieke uitdaging als een marathon of skydiven, een specifiek reis, etc.
  Mag ik er echt maar één kiezen? Blijven dromen vind ik belangrijk, dus ik heb wel een lijstje! De fysieke uitdaging staat inmiddels op het programma, dus dan zou ik toch gaan voor een rondreis met camper door Nieuw-Zeeland of roadtrip langs de kust van Zuid-Afrika.

 15. Wie moet er volgens jou in de Sportlights staan de volgende keer? Welke vraag zou je heel graag willen stellen aan deze collega?
  Mijn collega Mikis, grafisch vormgever bij Sports Exposure en stiekem ook voor de rest van House of Sports. Wat is zijn vetste (sport)ervaring binnen of buiten House of Sports? En wat of wie inspireert hem?