Nieuws

‘The Sportlights on’ collega Dille!

Leer onze collega’s kennen in slechts 15 vragen! In de vorige editie van ’the Sportlights on’ gaf Thirza de beurt aan Atletenmanager Dille!

 

1. Dille! Hoe is jouw carrière bij House of Sports ooit begonnen?
Eind 2012 begon ik als stagiair bij House of Sports op de afdeling events. Na twee jaar met veel plezier evenementen mede te hebben georganiseerd, heb ik de overstap gemaakt naar Atletenmanagement. Tijdens mijn eerste jaren bij House of Sports kwam ik erachter dat daar mijn hart nog sneller van ging kloppen. Hier heb ik ook volledig de ruimte voor gekregen doordat er toen een functie is gecreëerd.

2. Van welk moment tijdens jouw carrière bij House of Sports krijg jij nog steeds kippenvel en ben je het meest trots als je eraan terugdenkt?
Het moment dat Ireen (red: Wüst) goud won op de 1500m van de Olympische Spelen van 2018 in PyeongChang op 16 februari. Dit was het hoofddoel van de reis die april 2016 begon, toen we samen met Ireen een nieuwe ploeg oprichtten. Team4Gold (later Team Justlease), waarbij het grote doel van Ireen was om op haar vierde opeenvolgende Olympische Spelen een individuele gouden medaille te winnen. Het was de ultieme bekroning op een ondernemende reis. Om deze reis van scratch mee te maken, was heel bijzonder!

3. Pick one: liever VIP-tickets voor de afscheidswedstrijd van Federer op Wimbledon of een van ‘jouw’ atleten goud zien halen op de Olympische Spelen?
Een van onze atleten goud zien winnen, is het ultieme. Het is vaak de stip aan de horizon waar je jarenlang met iemand naar toe werkt. Een Olympische titel is maar voor weinig atleten weggelegd. De dag dat ze bij ons binnenkomen is het vaak nog een droom die veelal ver weg ligt. Het realiseren daarvan is het mooiste.

Voor de afscheidswedstrijd van Federer regel ik wel ‘standaard’ tickets, VIP ben je sowieso al als je de maestro aan het werk mag zien 😉

4. Op welk sportevenement had je je het meest verheugd, nu de sportzomer van 2020 in het water is gevallen?
De Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. We wachten geduldig nog een jaar (fingers crossed).

5. Als je een (internationale) atleet zou mogen toevoegen aan ons portfolio, wie zou dat dan zijn? Waarom?
Felix Auger- Aliassime, een 19-jarig tennistalent die recent de top 20 van de wereld is binnengekomen. Het werken met jonge talenten die aan het begin van hun carrière staan is prachtig. Je ziet van dichtbij de gedrevenheid en de energie die ze uitstralen, dat werkt zeer aanstekelijk. Om zo iemand als Felix te mogen begeleiden in zijn (hobbelige) route naar de stip aan de horizon met alles wat daarbij komt kijken.

6. Als je morgen 1 dag met iemand mocht ruilen. Met wie zou je ruilen en waarom?
Van ruilen komt huilen, dus ik pas.

7. Pick one: een weekje met vrienden fietsen door de Dolomieten of deelnemen aan een ¼ triatlon in Kaapstad?
Fietsen met vrienden door de Dolomieten. Dat is voor mij de ultieme combinatie van een sportuitdaging en tijd doorbrengen met mijn vrienden.

8. Hoe zie jij de toekomst/strategische richting van atletenmanagement binnen House of Sports?
We kunnen met Influencers of Sports, Atletenmanagement en SportsSpeakers sporters hun gehele (commerciële) carrière begeleiden van talentvolle belofte, tijdens tot en met ver na een sportieve carrière.

We hebben met alle onderdelen onder de paraplu van House of Sports experts in zoveel vakgebieden zitten. Het management van een atleet behelst meer dan het behandelen van interview verzoeken en werven en begeleiden van sponsorships. De (professionele) regie van het uitgeven van je eigen nieuws via (eigen) online media en de potentie om tickets te verkopen vanuit een atleet wordt steeds relevanter.

9. Welke sportdroom had je als kind?
Wimbledon winnen. Mijn trainer, ouders en ook mijn eigen realiteitszin hebben deze ambitie vrij snel laten varen. Tot ik een knieblessure kreeg op mijn 17e, draaide ik weliswaar op mijn middelbare school een fulltime programma om het maximale uit mijn fysieke en mentale capaciteiten te halen. Een leerzame tocht met ervaringen voor het leven. In mijn schoolperiode zijn er nieuwe sportdromen gekomen op zakelijk gebied, waar ik sindsdien hard aan werk.

10. Waar mogen we je altijd voor wakker maken?
Een spannende en belangrijke sportwedstrijd.

11. Vind je het spannend om een (nieuwe) atleet met een grote naam te ontmoeten?’
Nee, dat vind ik juist interessant. Als je al een tijdje meeloopt in deze wereld, dan went het ook wel snel om ‘grote’ sporters te ontmoeten. Dat neemt niet weg dat de eerste indruk en het eerste gesprek altijd heel belangrijk zijn bij de totstandkoming van een mogelijke samenwerking. Hoe kunnen wij bijdragen aan het realiseren van de door hem/ haar gestelde doelen en waar ligt de behoefte van de sporter qua begeleiding?

12. Wat is jouw ideale manier om het weekend door te brengen?
Het volgen van onze sporters, zelf sporten (fietsen, zwemmen, padel) en in de avond tijd doorbrengen met vrienden en/of familie.

13. Is er nog iets dat je heel graag zou willen doen met House of Sports, wat is jouw droom?
Het begeleiden van de nieuwe nummer 1 in tennis of de gehele reis begeleiden van de toekomstige grootste Nederlandse sporter aller tijden.

14. Collega Thirza vroeg zich in de vorige editie af: wat is de grootste blunder die jij ooit (tijdens je werk) maakte?
Tijdens mijn stageperiode heb ik de bus van onze collega’s van Sports Exposure geleend om mijn vriendin te helpen met verhuizen. Met knikkende knieën reed ik terug naar Ouderkerk a/d Amstel met een beschadigde bus. Oeps…..

15. Wie moet er volgens jou in de Sportlights staan de volgende keer? Welke vraag zou je heel graag willen stellen aan deze collega?
Onze Kristel. Hoe is het organiseren van je eerste digitale evenement bevallen?