Nieuws

Team Jumbo-Visma versterkt zich met allrounder Bosker

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma heeft zich versterkt met Marcel Bosker. De 23-jarige allrounder heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie.

Bosker werd in zijn loopbaan tot dusver twee keer wereldkampioen op de Team Pursuit. Samen met Team Jumbo-Visma-schaatsers Douwe de Vries en Sven Kramer veroverde hij zowel bij de WK afstanden van 2019 (Inzell) als 2020 (Salt Lake City) het goud. Bij de meest recente wereldtitel verbrak het trio daarnaast het wereldrecord: 3.34,67 (was 3.35,60 van Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij uit 2013).

Naast de wereldtitel bemachtigde Bosker samen met Kramer en Patrick Roest afgelopen seizoen in Thialf de Europese titel op de ploegenachtervolging. Eerder in zijn loopbaan pakte Bosker een individuele bronzen medaille bij het WK allround van 2018, nadat hij halverwege dat seizoen voor het eerst in zijn loopbaan nationaal allround kampioen was geworden.

“Ik ben erg blij dat ik de komende twee seizoenen voor het beste schaatsteam ter wereld uit mag komen”, reageert Bosker verheugd. “Ik zie het als een mooie uitdaging en ik kijk ernaar uit om samen met Sven, Patrick en de andere schaatsers van Team Jumbo-Visma te trainen en op het ijs te staan. Op dit moment zie ik geen betere plek om mezelf te ontwikkelen dan hier.”

“Als topsporter doe je er alles aan om de beste te zijn. Als ik naar het huidige niveau van Patrick en Sven kijk, besef ik dat ik nog een stuk beter moet. Zij schaatsen op de 5000 meter nog zo’n vijf à zes seconden harder dan ik. Dat gat is niet zomaar gedicht, maar ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen om de verschillen kleiner te maken. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar naar een hoger niveau tillen.”

Team Pursuit

Met de komst van Bosker bij Team Jumbo-Visma staat de volledige achtervolgingsploeg van de afgelopen EK afstanden nu onder contract bij één team. “Dat vind ik een goede zaak. Met Sven, Patrick en mijzelf hebben we een mooie ploeg staan. Door vanaf nu dagelijks met elkaar te trainen, zou ons niveau alleen nog maar beter moeten worden.”

Coach Orie is blij met de komst van Bosker. “Marcel is een ontzettend goede schaatser, die de laatste jaren al een aantal mooie dingen heeft laten zien. Ik denk dat hij erg goed in ons team past. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat er nog meer in hem zit. In mijn ogen heeft hij het in zich om naar het niveau van Sven en Patrick toe te groeien.”

Bron: website Team Jumbo-Visma