Nieuws

Sven Kramer opent zijn eigen schaatsacademy

Schaatskampioen Sven Kramer opent zijn eigen schaats academy. Via de schaatslessen van de Sven Kramer Academy wil hij jeugd en volwassenen stimuleren om meer te bewegen en daarmee mede een bijdrage te leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport.

De schaatssport wat teruggeven

Door de milde winters wordt natuurijs helaas steeds schaarser en niet ieder kind leert hierdoor schaatsen. Daarnaast heeft de jeugd legio keuzes en verplichtingen, waardoor de toestroom van jonge schaatstalenten de sport de komende jaren verder onder druk zet. Ook beweegt bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig, met tot gevolg dat motorische vaardigheden achteruitgaan en het aantal kinderen met overgewicht toeneemt. Niet voor niets de oproep van een aantal sportprominenten afgelopen juni om een ministerie van Rijksvitaliteit op te zetten. “De roep om kinderen – en ook volwassenen – meer te laten bewegen wordt dus steeds groter. Ik heb heel veel te danken aan de schaatssport en wil met dit initiatief graag iets teruggeven.”, aldus Sven Kramer.

Ieder kind voor 12e levensjaar op de schaats

Via schaatslessen wil de Sven Kramer Academy jeugd en volwassenen stimuleren om meer te bewegen en daarmee mede een bijdrage leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport. Kramer: “In de Academy wil ik mijn kennis, ervaring en netwerk beschikbaar stellen om vooral de jeugd de komende jaren te stimuleren en motiveren om te gaan schaatsen. Mijn ultieme droom is dat ieder kind voor zijn of haar 12e jaar minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren. Daarom zal ook schoolschaatsen hoog op onze agenda staan”.

Met het kennisteam van Sven gaat de non-profit organisatie Sven Kramer Academy een uniek (schaats)leerplan ontwikkelen op basis waarvan jong en oud het plezier van (goed leren) schaatsen krijgt aangereikt. De schaatslessen van de Sven Kramer Academy starten in Thialf, maar de Academy heeft de ambitie om door te groeien naar verschillende locaties in Nederland.

Schaatslessen vanaf nu te boeken

De Sven Kramer Academy is er voor jong en oud. De schaatslessen starten per half september en kunnen vanaf nu geboekt worden. Kijk voor het aanbod en meer informatie op www.svenkrameracademy.nl of bekijk de video via deze link.