Nieuws

Schaatsers langs de snelweg

De wintertijd is ingegaan! Om het nieuwe schaatsseizoen in te luiden én om de langebaantoernooien in Thialf breder op de kaart te zetten lanceren House of Sports en de KNSB in samenwerking met Ocean Nederland een ludieke digitale schaatscampagne: ‘Wij gaan weer schaatsen’. Met Thialf en vele schaatskampioenen van team Jumbo-Visma, Team Reggeborgh, Team Easyjet, Team TalentNED en Team Iko in de hoofdrol.

Friesland staat bekend om zijn Elfstedentocht, Skûtsjesilen, de Waddeneilanden en natuurlijk Thialf waar al vele nationale en internationale titels door de Nederlandse schaatstop zijn behaald. Gelegen in het Noorden van het land, wat voor de perceptie van de tv-kijkende schaatsfans als ‘ver’ bestempeld zou kunnen worden. Vandaag komt hier verandering in.

Op 19 digitale schermen uit het Ocean netwerk, verspreid door heel Nederland, is de campagne zichtbaar. Met op de schermen langs de snelweg de reistijd naar ‘topschaatsen in Thialf’. Wie weet dat het vanaf Diemen slechts 64 minuten rijden is naar het Schaatshart van de Wereld? En vanaf Utrecht ‘maar’ 78 minuten naar de langebaanwedstrijden in Thialf?

Het initiatief en de start van de Wintertijd wordt omarmd door velen schaatskampioenen uit o.a. Team Jumbo-Visma, Team Reggeborgh, Team Easyjet, Team TalentNED en Team Iko. Aanstaande vrijdag staan zij aan de start van een nieuw schaatsseizoen – ‘Wij gaan weer schaatsen’.  Met van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november het World Cup Kwalificatie Toernooi in Thialf, dé kwalificatie voor de eerste ISU World Cup-reeks. 

Naast het World Cup Kwalificatie Toernooi staan er later in het seizoen nog meer langebaan events in Thialf op de planning, waaronder de KPN NK Afstanden (27-29 december), ISU EK Afstanden (10-12 januari), KPN NK Allround & Sprint (25-26 januari) en als afsluiting van het seizoen de ISU World Cup Final (7-8 maart).

Meer informatie en tickets!