Nieuws

Rintje Ritsma na 25 jaar weer in bad

‘Hey Erben, we gaan weer beginnen!’

Het schaatsseizoen voor de langebaanwedstrijden start aankomend weekend, van 30 oktober tot en met 1 november, met de Daikin NK Afstanden. Warmtepompfabrikant Daikin, hoofdsponsor van schaatsend Nederland, lanceert een commercial met Rintje Ritsma om het schaatsseizoen vanaf een bijzondere plek af te trappen én te volgen. In de video roept Ritsma, samen met schaatsheld Erben Wennemars, schaatsfans op om zich klaar te maken voor het nieuwe schaatsseizoen, en doet dit vanuit een ‘warm bad’.

De video vormt de aftrap van een unieke winactie, om in deze tijden schaatsfans toch een bijzonder schaatsweekend te bieden. Deelnemers maken kans op een Warme Winter Experience: een geheel verzorgd schaatsweekend in een luxe vakantiehuis in eigen land in het weekend van de Daikin NK Allround van 21 t/m 22 november. De winnaars kijken daar schaatswedstrijden op een groot LED-scherm vanuit een warme hot-tub, met een ‘koek & zopie’ arrangement.

Wintertijd

Rintje Ritsma is de eerste die komend weekend vanuit een hot-tub het schaatsen gaat volgen. “Ja, dit is natuurlijk een unieke ervaring en leuke knipoog naar mijn vorige bad-sessie 25 jaar geleden. Nu de wintertijd is ingegaan, begint het toch weer te kriebelen. Ik ben blij dat het schaatsen weer gaat beginnen. Al doe ik zelf natuurlijk niet meer mee. Maar ik zit er in elk geval warmpjes bij,” aldus een enthousiaste Ritsma.

De campagne, waarmee Daikin het nieuwe schaatsseizoen aftrapt, is gecreëerd en geproduceerd door sportmarketingbureau House of Sports in samenwerking met Ten Content Agency.

Nationale schaatskalender

Aankomend weekend gaan er voor het eerst dit seizoen weer topwedstrijden gereden worden in Thialf, tijdens de Daikin NK Afstanden. De nationale schaatskalender voor de langebaan is inmiddels vastgesteld tot en met december 2020, met vier toptoernooien. “In een tijd als deze is zo’n warme actie zeer welkom volgens mij,” licht Edwin Hoogerwerf, directeur van Daikin Nederland toe. “De gelukkige winnaars kunnen zo op een bijzondere en veilige manier naar het Daikin NK Allround schaatsen kijken”. Schaatsfans kunnen zich gratis aanmelden via www.schaatsen.nl/daikin om kans te maken op deze Warme Winter Experience.

Nationale wedstrijden t/m december 2020:

30 oktober-1 november: Daikin NK Afstanden
21-22 november: Daikin NK Allround
28-29 november: Daikin NK Sprint
26-28 december: Kwalificatietoernooi