Nieuws

Parcours Nederlandse Loterij NK Wielrennen bekend!

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is onderdeel van het NK tijdrit parcours. De wegwedstrijden voeren de beloften, elite-vrouwen en elite-mannen vanuit Ede door Bennekom en Wageningen. Nederlandse Loterij heeft zich als hoofdsponsor en naamgever verbonden aan dit jaarlijkse wielerfeest.

Het Nederlandse Loterij NK Wielrennen Ede wordt op drie dagen verreden. Op woensdag 26 juni vindt het NK Tijdrijden voor beloften, vrouwen en mannen plaats. Zaterdag 29 juni zijn de wegwedstrijden van de vrouwen elite en beloften. Op zondag 30 juni strijden de mannen elite om de rood-wit-blauwe kampioenstrui in de wegwedstrijd. Eerder werd al bekend gemaakt dat het NK plaats vindt in het Gelderse Ede. De afgelopen weken heeft de organisatie samen met de ploegen, de betrokken gemeenten, de provincie Gelderland en de KNWU het parcours samengesteld.

Tijdritparcours door Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het parcours van de tijdrit gaat op woensdag 26 juni vanaf de Arnhemseweg in Ede richting Otterlo, op de Veluwe, en is voor de heren 41,2 en voor de beloften en vrouwen 32,2 kilometer. Uniek is dat de heren door Het Nationale Park De Hoge Veluwe rijden. De wegritten op zaterdag 29 en zondag 30 juni hebben een lokale omloop van 25,2 km. Na de start in Ede gaat het parcours via Bennekom voor de nodige hoogtemeters richting Wageningen en weer terug naar Ede voor de finish aan de Arnhemseweg in Ede.

Als ambassadeur van Nederlandse Loterij verkende ex wielerprof Bram Tankink afgelopen week reeds het parcours met Sunweb renster Floortje Mackay: “De finish is licht oplopend, dus je moet goede benen hebben om hier te winnen.”  Ook de burgemeester van Ede, Rene Verhulst, reed het parcours “Er kan echt het verschil gemaakt worden. Ik kijk uit naar het moment dat de professionele renners door Ede gaan fietsen!”

Nederlandse Loterij NK Wielrennen Ede
Nederlandse Loterij slaat als partner van de Nederlandse Wielersport, samen met de KNWU, de gemeente Ede, organisator Golazo en de Nederlandse wielerploegen de handen ineen om op 26, 29 en 30 juni een mooi wielerfeest te creëren in het Gelderse Ede. “De samenwerking sluit perfect aan bij ons gedachtegoed, waarin we sport en bewegen voor iedereen mogelijk willen maken. Zo kunnen naast de profs ook recreatieve fietsers het NK parcours beleven tijdens de Nederlandse Loterij NK Toertocht op zaterdag 29 juni.“ aldus Arno de Jong, Directeur Marketing van Nederlandse Loterij.

Op www.nk2019.nl zijn de routekaarten van de tijdrit en de wegwedstrijd te vinden.

Aanmelden voor de officiële toertocht kan via www.nederlandseloterijnktoertocht.nl