Nieuws

Een ode aan de eventmanager

Al jaren staat het beroep als eventmanager hoog op de lijst van meest stressvolle beroepen. Want als eventmanager moet je alle ballen hoog houden, heb je te maken met harde deadlines en werk je toe naar een specifiek moment én juist dat brengt nogal wat druk met zich mee. Om die reden is dan ook door ATPI de Dag van de Eventmanager op 21 juni in het leven geroepen. Meer dan verdiend lijkt me zo dat die hardwerkende eventmanagers even in het zonnetje worden gezet! Daarom gingen wij in gesprek met onze queen of events: Kristel Strikkers. Is het voor haar het meest stressvolle beroep of gewoonweg de Coolste Baan ooit?

Wat is het gaafste project waar je aan mee hebt geholpen?
Dat is denk ik wel de ISU WK Allround die we op de afgelopen editie van De Coolste Baan hebben georganiseerd, een Wereldkampioenschap op zo’n unieke locatie is wel echt bijzonder!

Hoe combineer je moeder zijn én eventmanager bij sportmarketingbureau House of Sports?
Dat is eerlijk gezegd niet altijd makkelijk, je zit vaak in een squeeze en probeert het evenwicht goed te bewaren, maar rondom de piek van een evenement is dat bijna niet haalbaar. Toch lukt het me aardig moet ik zeggen, en misschien dat ik daarom wel dit vak heb, ik kan redelijk goed plannen zeg maar.

Welk droomevent zou je nog een keer willen organiseren?
De Olympische Spelen natuurlijk!

Waar krijg je de grootste kick van?
Dat na afloop het event geslaagd is, alle bezoekers of deelnemers blij naar huis gaan en je met je team het glas kan heffen! Bij de Amsterdam City Swim ligt dit moment overigens altijd op het sein dat de laatste zwemmer veilig uit het water is.

Wat is het allereerste wat je doet als er een nieuw event georganiseerd moet worden?
De begroting opstellen.

Heb je ook een idool eventmanager?
Niet echt, maar ik kijk denk ik altijd wel met een ander oog naar grote events als bijvoorbeeld De Vrienden van Amstel en verplaats me dan in de eventmanagers die dat project draaien en stel me dan voor wat ze er allemaal voor hebben moeten doen.

Kan je eventmanager zijn tot aan je pensioen?
Alles kan, maar denk niet dat je dat moet willen. Het eventsvak biedt gelukkig ook meerdere posities dan alleen maar het managen van het event zelf.

Hoe maak jij het verschil als eventmanager?
Dat laat ik liever anderen over mij vertellen, maar ik doe altijd wel mijn best het onderste uit de kan te halen en die punten op de ‘i’ moeten bij mij altijd wel dikke vette stippen zijn. Gelukkig werken we bij House of Sports met collega’s die die drive ook hebben waardoor het onmogelijke soms toch mogelijk wordt.

Van 9 tot 5 of van 8 tot 8?
Haha, geen van beide.. het leven van een eventmanager is niet in een tijdvak te proppen. In de regel is het van 9-17:30 op kantoor en gaat de klep van de laptop vaak na 20:00 weer open om nog wat dingen te doen.

Amsterdam City Swim of De Coolste Baan van Nederland?
Die is lastig.. De Amsterdam City Swim vanwege de emotionele band die ik inmiddels met het event heb opgebouwd na 7 jaar, het is mijn kindje en ik zet me graag in voor het doel om ALS van de kaart te krijgen. Maar De Coolste Baan daarentegen was uniek, niet alleen omdat we het event na 4 jaar weer organiseerden maar juist door de WK na afloop, de lange periode, de complexiteit van het bouwen en de vele events die we daar gedraaid hebben. Feit is dat het goed te combineren viel voor mij, De Coolste Baan in de winter en de Swim in de zomer.

Voorbereiding of uitvoering?
Voorbereiding, want als die goed is, maakt het de uitvoering een stuk leuker.

Een welverdiend drankje na afloop of éindelijk naar bed?
Na dat welverdiende drankje eindelijk naar bed!

Telefoneren of e-mailen?
In de voorbereiding vooral emailen, naarmate het event dichterbij komt grijp ik vaker de telefoon.

Aansturen of aanpakken?
Always on, of het nou aansturen of aanpakken is! Maar krijg vaak wel terug dat ik wat meer mag aansturen en dan wat minder hoef aan te pakken, tsja aard van het beestje zullen we maar zeggen.

Meest stressvolle of Coolste baan ooit?
Ha, dat is een inkoppertje. De Coolste baan ooit natuurlijk!