Nieuws

43 Schaatsiconen poseren voor de Nachtwacht

Vanavond kwamen 43 grootmeesters uit het allround schaatsen bijeen in het Rijksmuseum in Amsterdam voor een speciaal diner onder de Nachtwacht. Het diner werd georganiseerd ter gelegenheid van de ISU WK Allround dat na 125 jaar weer terug is in Amsterdam en aankomend weekend plaatsvindt in het Olympisch Stadion.

Allround kampioenen Sven Kramer, Ireen Wüst, Martina Sáblíková, Johann Olav Koss, Anni Friesinger, Chad Hedrick, Kees Verkerk, Ivan Skobrev en vele andere kampioenen genoten van deze bijzondere entourage. Drievoudig wereldkampioen allround Ard Schenk (1970, 1971, 1972) was gastheer van de avond.

In 1893 won Jaap Eden op het Museumplein in Amsterdam het eerste officiële “Meesterschap der Wereld” hardrijden op de schaats. 125 jaar later is de ISU WK Allround terug in Amsterdam en wordt er door de organisatie een eerbetoon gebracht aan alle ‘Meesters van de Wereld’ die in de voetsporen van Jaap Eden zijn getreden. Extra bijzonder is dat het diner in het Rijksmuseum op steenworp afstand plaatsvindt van de plek waar Jaap Eden ooit zijn allround titel won.

   

Het diner werd georganiseerd door House of Sports, met dank aan het Rijksmuseum, KPN, de KNSB, de ISU en de Gemeente Amsterdam.  Van 9 tot en met 11 maart vinden de wereldkampioenschappen allround plaats in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Het toernooi waar schaatsmeesters Sven Kramer en Ireen Wüst opgaan voor hun respectievelijk tiende en zevende wereldtitel allround schaatsen.