Rode Kruis

Rode Kruis: Kilometers voor Kansen

  • Influencer marketing
  • Merkactivaties
September sportmaand

Buiten sporten is heerlijk! Lekker in de frisse lucht. Maar ook: in vrijheid. Helaas is het voor bijna 80 miljoen mensen nog steeds gevaarlijk om kilometers af te leggen. Ze zijn op de vlucht voor een oorlog, conflict of rampen. Op reis naar een veilige plek komen zij voor grote uitdagingen te staan. Gevaarlijke routes, slechte hygiënische omstandigheden en geen toegang tot reguliere zorg.

In september 2020, september 2021 en juni 2022 hebben de deelnemers hun kilometers echt laten tellen voor een initiatief van het Rode Kruis, Kilometers voor Kansen, waaronder acht sportieve influencers via Influencers of Sports. Ze hebben zich laten motiveren door een route die een vluchteling ook moet afleggen. Samen met al hun teamgenoten hebben zij geld in gezameld voor de vluchtelingen van het Rode Kruis wereldwijd.

 

#KILOMETERSVOORKANSEN

Voor het derde jaar op rij heeft Influencers of Sports in 2022 met hun sporters een bijdrage mogen leveren aan dit mooie initiatief! Vanuit verschillende sport categorie hebben sport influencers hun kilometers echt laten tellen door te rennen, zwemmen, fietsen, surfen en dansen. Ze hebben een doelafstand gekozen van de route die symbool staat voor een afstand die een vluchteling ook aflegt.

Op hun eigen actiepagina hebben alle sporters een team aangemaakt en zo samen de kilometers afgelegd en geld opgehaald voor het Rode Kruis. Via content die zij hebben gedeeld op hun Instagram kanalen hebben zij hun teammembers verzameld en mensen enthousiast gemaakt om ook kilometers te laten tellen in september.

Het doel van deze campagne was om mensen bewust te maken van vluchtelingenhulp en hun aan te sporen om ook hun (sport) kilometers te laten tellen om zo geld op te halen voor vluchtelingenhulp.

 

ROL INFLUENCERS OF SPORTS

Via Influencers of Sports is de maatschappelijke samenwerking tussen het Rode Kruis en de sporters tot stand gekomen. Het Rode Kruis wilde bekende sporters inzetten voor deze campagne om zoveel mogelijk bekendheid te creëren rondom ‘Kilometers voor Kansen’ en zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om ook mee te doen en hun kilometers te laten tellen.