New

Stage Data gedreven marketing Fanalists

Fanalists is een innovatief data gedreven marketingbureau actief in de wereld van Sport, Media & Entertainment. We helpen organisaties – en specifiek marketeers – met het inzichtelijk maken van – en het daadwerkelijk ‘bruikbaar’ maken van ‘fandata’, teneinde deze ook daadwerkelijk te gebruiken om (business)doelstellingen te realiseren. We helpen bedrijven hun klanten beter te leren kennen en deze persoonlijk en waardevol te benaderen.

Dit doen we met een jong team van specialisten op het gebied van (data)strategie, dataprocessing, datavisualisatie en digital marketing voor toffe klanten als Team Visma-Lease a Bike, de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, 4PM Entertainment, Vitesse en verschillende andere sport en festivalklanten.

Fanalists maakt onderdeel uit van een ‘familie aan bedrijven’ met onder andere gerenommeerde bedrijven als  House of Sports, Southfields en TEN Content Agency. Met deze bedrijven zijn we als geheel in staat om het volledige pallet aan dienstverlening te kunnen bieden aan (potentiële) klanten – van creatieve concepten tot development en van data tot exposure. Met de meeste van deze bedrijven zitten we in Ouderkerk aan de Amstel, dat betekent dat we snel met hen kunnen schakelen en je dus eigenlijk met nog veel meer enthousiaste collega’s op locatie zit.

direct solliciteren

Per september 2024 hebben wij plek voor een gemotiveerde staigiar(e) met een passie voor Sport, Media & Entertainment, data en digital marketing, die écht iets wilt leren en ook bereid is hier energie in te steken. Samen met onze digital marketeers zorg je ervoor dat onze klanten waarde creeren, door gericht kwalitatieve fandata op te bouwen. Dit doe je bijvoorbeeld door het inrichten van marketingautomationflows. Tegelijkertijd werk je aan rapportages voor onze klanten en assisteer je de marketeers bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Concreet ga jij ons en onze klanten helpen om bijvoorbeeld hun evenementen uit te verkopen, abonnees te werven én te behouden en met leuke acties hun fanbase te vergroten en verrijken. Dit doe je met de inzet van verschillende platformen, waaronder emailplatformen, CDP’s en gamification tools. Hiermee zorg jij ervoor dat de juiste segmenten, de juiste boodschap op het juiste moment voorgeschoteld krijgen.

Door het automatiseren, analyseren en optimaliseren van de verschillende marketingprocessen, maak je het leven van de marketeers bij de klant een stuk eenvoudiger. Hiernaast ontwikkel je standaarden die we intern kunnen hergebruiken voor klanten in hetzelfde segment, zo leveren we niet alleen intelligentie aan de klant, maar ook aan onszelf.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Het maken van automatische e-mailflows voor toffe klanten zoals Team Visma-Lease a Bike, Hyrox en De Amsterdamse Zomer.
 • Het maken van rapportages met resultaten van campagnes waar jij zelf aan hebt bijgedragen, met behulp van de Fanalists dashboarding.
 • De adviezen uit jouw rapportages bespreek je samen met je collega(s) en met de klant, waarmee je direct waarde toevoegt.
 • Het inrichten van verschillende marketingtools, zoals ActiveCampaign, CM.com en onze eigen data marketing Terminal.
 • Het bedenken en inrichten van creatieve, resultaatgedreven leadcampagnes
 • Het meedenken en meewerken aan de interne productontwikkeling op het gebied van marketing automation standaarden.

Je draait dus mee als een volwaardig teamlid, bent direct betrokken bij verschillende klanttrejacten en werkt op dagelijkse basis aan het instrumenteren, optimaliseren en analyseren van campagne-activiteiten. Je krijgt de kans om tijdens je stage ervaring op te doen met een hoop verschillende tools, terwijl je werkt aan opdrachten voor grote namen in de Sport, Media & Entertainment industrie. Dus; ben je creatief, houd je van aanpakken en wil jij een toffe stage waar je mega veel zult leren en echt zélf aan de slag mag? Dan komen we graag met je in contact!

 Jouw profiel

 • Je hebt een passie voor datagedreven digital marketing
 • Je hebt affiniteit met de Sport, Media & Entertainment industrie
 • Je hebt interesse in (marketing) technologie
 • Je bent nauwkeurig en gestructureerd
 • Je bent leergierig en creatief
 • Je bent proactief en nieuwsgierig
 • Je volgt een hbo-studie

Periode

Start per september 2024, de exacte datum in overleg. Het betreft een fulltime stage voor de periode van 5-6 maanden. In basis werken we vanuit onze mooie locatie in Ouderkerk aan de Amstel, afwisselend thuiswerken behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Vergoeding & voorwaarden

Naast een mooie, leerzame en inspirende stage zijn er nog een aantal vergoed(ingen) en voorwaarden van toepassing:

 • Je ontvangt een basis stagevergoeding van €350,- per maand;
 • Een eigen bureau met laptop (MacBook) én een extra scherm;
 • De lunch op locatie wordt volledig verzorgd.
 • Maandelijkse borrels met de gehele familie aan bedrijven in Ouderkerk aan de Amstel;
 • Leuke teamuitjes en de mogelijkheid om evenementen van klanten te bezoeken;
 • Je krijgt ook de mogelijkheid om mee te draaien op een aantal evenementen vanuit de gehele familie aan bedrijven (o.a. Hyrox en langebaanschaatsen).

We verwachten zeker niet dat je alles al weet, maar we verwachten wel een proactieve en leergierige houding. Ben jij enthousiast, denk jij in data en sluit je je graag aan bij een jong bedrijf dat graag het verschil maakt? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie. Stuur deze naar Rosa van den Hoven via rosa.vandenhoven@fanalists.com.  Bij vragen neem contact op met: +316 33109706.

Als jouw motivatie en CV ons aanspreekt zul je worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Als we na dit gesprek beide enthousiast zijn, nodigen we je uit om een case te maken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.