Arno Kamminga

Tweevoudig zilveren Olympische medaille winnaar

  • Atletenmanagement
  • Influencer marketing

Arno begon op jonge leeftijd met reddingszwemmen in zijn geboorteplaats Katwijk aan Zee en stapte later over naar wedstrijdzwemmen.

Inmiddels woonachtig in Amsterdam, waar hij dagelijks traint in het sloterparkbad onder leiding van Mark Faber. Arno focust zich volledig op zijn leven als zwemmer. Hij traint, rust, slaapt en zwemt wedstrijden.

Door de vele trainingsuren de afgelopen jaren heeft hij een goede basis gelegd, waardoor hij veel wedstrijden per seizoen kan zwemmen. Want wedstrijden racen dat is waar Arno heel blij van wordt! Sinds Arno al op zijn 15e jaar zijn moeder moest missen vanwege een ziekte geniet Arno nog meer van ieder moment in het leven. Hij heeft geleerd om een tegenslag positief aan te pakken en er vol voor te gaan met geloof in eigen kunnen. In 2019 won hij zijn eerste individuele medaille op de 100 meter schoolslag tijdens het EK Kortebaan. Zijn hoogtepunt tot op heden werden de Olympische Spelen in Tokio waar hij op zowel de 100 als de 200 meter zilver wist te winnen. Tijdens het WK Langebaan van ’22 won hij ondanks dat hij ziek was zilver op de 100 meter. Zijn grote doel is om te schitteren in Parijs en daar Nederland eindelijk weer aan een individuele gouden zwemmedaille te helpen.

Partners: Arena, Hilverda de Boer