• Fulltime
  • Senior

Digital Marketing Lead

House of Sports bedient de top van de Nederlandse bedrijven die sport als communicatie middel inzetten om hun marketing- & salesdoelstellingen te behalen. De nieuwe Digital Marketing Manager tilt de digitale dienstverlening van House of Sports met innovatieve toepassingen naar een nieuw niveau. Samen met het Brand Activation Team vorm je de digitale strategie van House of Sports.

direct solliciteren

OVER HOUSE OF SPORTS

House of Sports is een fullservice sportmarketingbureau. Dat begint bij het ontwikkelen van een visie op hoe sport en merken elkaar kunnen versterken. Vervolgens richten we ons op het gehele proces: van strategie tot uitvoering. Exposure, creatieve activatie en volledige (digitale) executie staan daarin centraal.

House of Sports werkt in opdracht van sporters, sportclubs, sportbonden en het bedrijfsleven. Het Brand Activation Team is verantwoordelijk voor de strategie en activatiecampagnes van nationale merken zoals ARAG, KPN, Univé en de Nederlandse Loterij. We zijn tevens verantwoordelijk voor de organisatie en exploitatie van nationale en internationale evenementen, zoals het Holland Heineken House en De Coolste Baan van Nederland.

House of Sports begeleidt daarnaast zo’n twintig topsporters – waaronder Sven Kramer, Ireen Wüst, Ranomi Kromowidjojo en Tess Wester – en biedt onder de labels SportsSpeakers, Influencers of Sport en SportsExposure een aantal aanvullende proposities.

 

VAN FAN NAAR KLANT

Digitaal is niet meer weg te denken uit sportmarketing. Sportsponsoring wordt steeds vaker ingezet om van sportfans daadwerkelijk klanten te maken. Via data gedreven marketing- en activatie campagnes worden sportfans steeds relevanter aangesproken. Daarbij zorgen de inzet van de laatste digitale toolings, data marketing en de inzet van unieke en uitgekiende contentcreatie- en distributie voor de resultaat gedreven (digitale) marketingcampagnes.

 

DE VACATURE: DIGITAL MARKETING LEAD

De Digital Marketing Lead speelt een centrale rol in het realiseren van deze ambitie. Hij/zij vormt samen met het Brand Activation Team de digitale strategie en ontwerpt innovatieve digitale campagnes.

“De Digital Marketing Lead moet onze digitale dienstverlening de volgende fase in brengen; weten wat de nieuwste digitale ontwikkelingen zijn, processen verbeteren en standardiseren, het digitale team verder ontwikkelen en een sterke gesprekspartner zijn richting het Brand Activation Team. Hij/zij moet die capaciteiten combineren met een winnaarsmentaliteit. We zoeken iemand die er vol voor gaat en de drive heeft overal het maximale uit te halen.” – Erik Romijn, Managing Partner

 

360 GRADEN CONTENT CREATIE

De Digital Marketing Lead duikt in de digitale dienstverlening van House of Sports om deze verder uit te diepen en naar een next level te tillen. Dit doe je samen met het digitale team dat bestaat uit content- en onlinemarketeers en campagne managers. Hij/zij begeleidt de ontwikkeling van alle digitale activatiecampagnes van House of Sports. De Digital Marketing Lead inspireert het team met inhoudelijke coaching en het ontwerpen van verrassende en vernieuwende campagneconcepten. Daarnaast deinst hij/zij er ook niet voor terug om zelf de handen uit de mouwen te steken en actief mee te werken.

Het digitale team managet en begeleidt het gehele campagneproces: van campagne strategie, de content creatie, tot de distributie, data analytics en rapportage richting de klant. Als digitaal creatief ben je continue bezig om de dienstverlening te optimaliseren met de juiste tools en digital dashboards om de impact van campagnes inzichtelijk te maken. Deze data wordt vervolgens gebruikt om de campagnes te optimaliseren en nieuwe campagnes te ontwerpen.

 

DIGITALE STRATEGIE

House of Sports is verantwoordelijk en betrokken bij de grootste sportevents in Nederland. Het inrichten en aan scherpen van de data- &  ticketingstrategie zal tevens een van de uitdagingen zijn voor de Digital Marketing Lead om zijn tanden in te zetten en mee vorm te geven.  In dit proces bedenk je hoe en welke data te verzamelen om vervolgens deze fandata en fanprofielen op lange termijn strategisch te benutten.

 

ERVARING

  • HBO of WO niveau
  • 7+ jaar ervaring als digital creatief, online marketeer of digital specialist
  • Sterke Ervaring met online campagnes en digitale content
  • Relevante ervaring met online platforms, gamefication en apps
  • Ervaring met digitale (optimalisatie) technologieën en toolings, zoals Google & Youtube Analytics, digitale paid advertising campagnes, dataplatformen (bijv. PRDCT, BlueConic, ZoomAnalytics), SEA en SEO, e-mailmarketing (bijv. MailChimp, HubSpot) en videoadvertising (bijv. Youtube/Adwards, BlueBillyWig, MarketingAutomation)
Digital marketing manager

Direct solliciteren

Ben je enthousiast geworden over deze functie bij House of Sports? Dan ontvangen we graag je CV en onderbouwde motivatie via onderstaand contactformulier!