Yibbi Jansen

Hockey international

  • Atletenmanagement
  • Influencer marketing
Wie is

Yibbi Jansen

Yibbi Jansen is één van Nederlands grootste hockeytalenten met de strafcorner als haar specialiteit. Al op haar 7e begon Yibbi bij HC Den Bosch, waar ze vervolgens op 15-jarige leeftijd haar debuut in het eerste maakte en zelfs in haar eerste volledige seizoen landskampioen werd. In 2016 maakte Yibbi de overstap naar Oranje-Rood. Sinds het seizoen 2019-2020 speelt Yibbi bij SCHC waar ze van onmisbare waarde is en topscoorder is van de ”Tulp Hoofdklasse dames”.

In 2018 maakte ze tijdens een oefeninterland, haar debuut in het Nederlands team. Yibbi speelde haar eerste interland voor Oranje in januari 2018 tegen de Verenigde Staten en had slechts zeven (!) minuten nodig voor haar eerste interlanddoelpunt. Samen met het Nederlandse team won Yibbi de Pro League in 2019 en 2023. Ook werden de dames in 2022 Wereldkampioen. Yibbi haar nieuwe doel: de Olympische Spelen in 2024.

Yibbi is charismatisch en een echte teamplayer. Naast hockey studeert ze Business Administration aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Partners: adidas, SCHC

Neem direct contact op!

2023

Goud Hockey Pro League met Oranje

2022

Goud Wereld Kampioenschap in Amstelveen

2018

Debuut oranje en Goud in Changzhou