Terug

Start opbouw De Coolste Baan van Nederland

Ouderkerk aan de Amstel, 15 januari 2014

Vanmorgen om 07.00 uur reden de eerste vrachtwagens het Olympisch Stadion te Amsterdam binnen. De bouw van De Coolste Baan van Nederland is hiermee officieel begonnen.

Wat eerst nog een grote droom was voor Rintje Ritsma, een officiële 400 meter baan in het Olympisch Stadion, is nu werkelijkheid geworden. Vanaf 15 januari t/m 28 januari wordt er gebouwd aan de realisatie van De Coolste Baan van Nederland.

Als eerste wordt er 3000m2 podium gebouwd en op 18 januari rijden er 3 vrachtwagens bij het Olympisch Stadion naar binnen om de 14000m2 ondervloer voor de ijsbaan te leggen. 20 januari start Ice-World met  het leggen van de ijsvloer en 4 dagen later is het 1e 4cm ijs gereed.

Met als doel héél Nederland een maand lang in de ban van het schaatsen te krijgen aldus Patrick Wouters van den Oudenweijer, directeur van sportmarketingbureau House of Sports.

Voor iedereen is er de hele maand februari entertainment in en rondom het KPN Clubhuis in het Olympisch Stadion. Een Grand Oval 400 meter schaatsbaan, KPN Junior schaatsbaan,  recreatief schaatsen, schaatslessen, schoolschaatsen, koek & zopie, het “Gezelligste stamppotten restaurant van Nederland”, sportieve bedrijfsevenementen en als afsluiting het KPN NK Allround & Sprint, waar de medaillewinnaars van Sochi live te bewonderen zijn.

De Coolste Baan van Nederland  is een initiatief van House of Sports en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor KPN en official partners TVM verzekeringen, EY , HAK, Van Dobben, Univé, Samsung en de Lotto. Mediapartners zijn Radio538, Telegraaf en Interbest snelwegreclame. Met medewerking van KNSB, Ice-World, Gemeente Amsterdam en Olympisch Stadion.