Terug

Olympisch Stadion wordt DE Coolste Baan van Nederland!

PERSBERICHT

 

OLYMPISCH STADION WORDT DE COOLSTE BAAN VAN NEDERLAND!

Het Olympisch Stadion in Amsterdam krijgt komende winter een nieuw decor en wordt gedurende een periode van vier weken, van 1 februari tot en met 2 maart 2014, worden omgetoverd tot ‘De Coolste Baan van Nederland’. De KNSB is zeer enthousiast over het initiatief van House of Sports en Rintje Ritsma en heeft de Coolste Baan in het Olympisch Stadion aangewezen als locatie voor het KPN NK Allround & Sprint. KPN,TVM verzekeringen en EY hebben zich reeds respectievelijk als hoofdsponsor en partners aan dit project verbonden.

Rintje Ritsma

Met de mobiele kunstijsbaan in het Olympisch Stadion, waar dus ook officiële langebaanwedstrijden op verreden kunnen worden, wordt de droom van Rintje Ritsma werkelijkheid. “Het ’Bislett’ gevoel van vroeger gecombineerd met de wereld van nu, dat is uniek”, aldus Rintje Ritsma vanuit zijn rol als mede-initiatiefnemer van de Coolste Baan.

Entertainment

Voor iedereen is er de hele maand februari entertainment in en rondom het KPN Clubhuis in het Olympisch Stadion. Een Grand Oval 400 meter schaatsbaan, een fun,- en krabbelbaan,  recreatief schaatsen, schaatslessen, schoolschaatsen, koek & zopie, het “Gezelligste stampotten restaurant van Nederland”, Skate2date, sportieve bedrijfsevenementen en als afsluiting het KPN NK Allround & Sprint, waar de medaillewinnaars van Sochi live te bewonderen zijn.

“Het belangrijkste is dat er een unieke schaatssfeer komt in een historische setting waar jong en oud zelf de schaatsen kunnen onderbinden en waar iedereen, onder het genot van een hapje en drankje, kan genieten van het schaatsen op de winterspelen in Sochi. Met als klap op de vuurpijl dat we binnen een week na de Spelen onze vaderlandse schaatshelden een warm onthaal kunnen geven, tijdens het KPN NK Allround & Sprint . Met dit bijzondere initiatief hopen we heel Nederland een maand lang in de ban van het schaatsen te krijgen”, aldus Patrick Wouters van den Oudenweijer, directeur van sportmarketingbureau House of Sports.

KPN NK Allround & Sprint

De KNSB juicht het initiatief van House of Sports en Rintje Ritsma toe en heeft de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion aangewezen als locatie voor het KPN NK Allround & Sprint van 28 februari t/m 2 maart 2014. Beide toernooien staan vlak na Sochi gepland en worden de eerste post-olympische optredens van schaatsers als Sven Kramer en Ireen Wüst. De stadioncapaciteit op de drie wedstrijddagen bedraagt  ruim 15.000 zitplaatsen per dag. Tickets hiervoor zijn binnenkort beschikbaar.

”De KNSB heeft het afgelopen jaar samen met haar stakeholders gewerkt aan een visie rondom de toekomst van het schaatsen onder de naam ‘Van Podium tot Podium’. Een belangrijk onderwerp hierbij is het schaatsen naar de mensen toe te brengen. Dit willen we doen via belevings- en inspiratievolle podia met als doel jong en oud nog meer plezier laten beleven aan het schaatsen. We willen samen met onze topsporters en partners de harten van de fans raken”, benadrukt Paul Sanders, algemeen directeur van de schaatsbond. Om te vervolgen: ”De Coolste baan is een prachtig initiatief en brengt deze visie met diverse partijen tot realiteit”.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de Coolste Baan van Nederland start binnenkort via www.coolstebaanvannederland.nl. De toegangsprijzen zijn €10 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen. Verzekerd zijn van een ticket? Reserveer dan alvast je tickets en ontvang gratis de Nationale Schaatsbon. De Coolste Baan van Nederland is dagelijks van 10.00 tot 23.00 uur geopend  voor publiek. De kaartverkoop voor het KPN NK Allround & Sprint start ook binnenkort.

Partners

KPN is hoofdsponsor van de Coolste Baan van Nederland. Mark Versteegen, directeur sponsoring: “KPN was al de trotse hoofdsponsor van de KNSB en het schaatsen in Nederland. Nu extra trots dat we in het Olympische seizoen ook de exclusieve hoofdsponsor van de Coolste baan van Nederland zijn. Met deze stap willen wij alle schaatsfans, onze klanten en onze medewerkers het schaatsen laten beleven in een historische sportomgeving centraal in ons land: het Olympisch Stadion in Amsterdam”. Naast KPN zijn TVM verzekeringen en EY official partners van het eerste uur, net als het Olympisch Stadion, Gemeente Amsterdam en de KNSB. De organisatie streeft ernaar dat nog veel meer bedrijven de komende periode dit bijzondere initiatief op enige wijze zullen omarmen.

 

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de Coolste Baan van Nederland:

www.coolstebaanvannederland.nl
info@coolstebaanvannederland.nl

Telefoonnummer: 020 – 4969177