Terug

Duizenden kinderen strijden om de titel knikkerkampioen 2014

In de maanden april, mei en juni gaan duizenden kinderen weer met elkaar de strijd aan om zich ‘landskampioen knikkeren’ te mogen noemen. Ook dit jaar organiseert House of Sports het NK Knikkeren, mede om buitenspelen voor kinderen te stimuleren. Met tientallen voorrondes door heel Nederland en één finale kent knikkerseizoen 2014 weer een mooi speelschema.

Jaarlijks terugkerende buitenspeelactiviteit
Al sinds 2002 wordt jaarlijks het NK Knikkeren georganiseerd. Waar de eerste jaren slechts enkele tientallen kinderen meededen, is het evenement inmiddels gegroeid naar een evenement met duizenden kinderen. Dit oer-Hollandse spelletje is een echte buitenspeelactiviteit voor jong en oud en keert jaarlijks in de lente- en zomerperiode terug op de schoolpleinen.

Landelijk bereik met opening en finale in Amersfoort
Van april tot en met juni worden diverse lokale kampioenschappen georganiseerd door heel Nederland. Op woensdag 2 april is Amersfoort de eerste gemeente waar een voorronde zal plaatsvinden. Hierna trekt het NK Knikkeren het land door met voorrondes in onder andere Tholen, Rijssen-Holten, Amsterdam, Montferland, Roosendaal en Dronten. Per voorronde kwalificeren de eerste zestien zich voor een plaats in de finale op zaterdag 21 juni in DierenPark Amersfoort. Met zowel de eerste als laatste wedstrijd in Amersfoort, mag de gemeente Amersfoort zich in 2014 knikkerhoofdstad van Nederland noemen.

Univé stimuleert als hoofdsponsor het buitenspelen
Univé is voor het derde jaar hoofdsponsor van het NK Knikkeren, waarbij de verzekeraar de nadruk legt op het belang van sporten en buitenspelen. Sinds jaar en dag is Univé betrokken bij vele sportevenementen en zo ook het NK Knikkeren. Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, buitenspelen en omgaan met winst en verlies. Univé ondersteunt met name deze maatschappelijke doelen.

Gratis deelname
Op de website www.nkknikkeren.nl staat het actuele speelschema van het NK Knikkeren 2014. Op deze site kunnen kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar zich gratis inschrijven voor één van de lokale kampioenschappen in de buurt. Naast de wedstrijden kunnen de kinderen ook nog meedoen aan diverse andere activiteiten zoals knikkerraden en knikkersjoelen.

Kalender NK Knikkeren 2014
Bekijk de voorlopige agenda van het NK Knikkeren op www.nkknikkeren.nl