Amsterdam City Swim

Op 9 september 2012 organiseerde House of Sports in opdracht van de Stichting Amsterdam City Swim de eerste editie van de Amsterdam City Swim. Het doel: aandacht vragen voor de meedogenloze ziekte ALS en geld ophalen voor de stichting ALS. Ruim 1100 zwemmers, waaronder koningin Màxima, sprongen voor ALS in het diepe en trotseerden de Amsterdamse Amstel en Amsterdamse grachten. Er werd € 740.000 euro aan donatie geld voor de stichting ALS opgehaald.

7 edities later is er inmiddels al ruim 12 miljoen euro opgehaald voor de onderbelichte ziekte ALS. Op 9 september 2018 zou de 7e editie van de Amsterdam City Swim plaatsvinden, maar helaas werd deze afgelast. Het water voldeed niet aan de zwemwaternorm, waardoor de gezondheid van deelnemers in gevaar kon komen.

De stichting Amsterdam City Swim heeft een internationale ambitie. Wat heeft geleid tot de New Amsterdam City Swim in 2015 en 2016 en de Londen City Swim in 2017 en 2018. De internationale ambitie heeft als doel het bevorderen van de samenwerkingen tussen de stichtingen ALS in de wereld.

Rol House of Sports
Organisatie van de Amsterdam City Swim

 Bekijk hier de video

Terug