Terug

Nederlandse Loterij

Waar heel Nederland wint

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. De missie van de Nederlandse Loterij is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland. Uiteraard door veel deelnemers blij te maken met mooie geldprijzen. Maar ook door de opbrengst te investeren in de Nederlandse samenleving, sport en goede doelen.

Samen maakt de Nederlandse Loterij sport en beweging bereikbaar voor iedereen. Van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport. Want kinderen krijgen bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen door te sporten, ouderen maken meer contact en de maatschappij wordt sterker door gezonde en fitte mensen.

De Nederlandse Loterij is de belangrijkste financier van de Nederlandse Sport, met een afdracht van 42 miljoen voor het NOC*NSF. Dit is meer dan de helft van de totale financiering van NOC*NSF. House of Sports en Nederlandse Loterij hebben samen een strategie uitgewerkt ter ondersteuning van de sport in Nederland.

Rol House of Sports 
House of Sports begeleidt Nederlandse Loterij in sponsoractivatie trajecten en adviseert op het gebied van strategie, activatie en zichtbaarheid binnen de sport.